Седем награди за ВФ ,,Upstream Voices” от „Звездици за Лора“

Водеща! Sеdеm-nagradi-za---VF-,,Upstrram-Voiccss--ot--Zvеzditsi-za-Loraa
zvezdici2.jpg
Седем вокални изпълнители от ВФ ,, Upstream Voices” с вокален педагог Ценка Горалова се завърнаха с награди от Националния конкурс за популярна песен ,,Звездици за Лора“.

Конкурсът се проведе от 5 до 7 април в Свищов и отново събра над 130 талантливи певци от страната от 5 до 19 годишна възраст.

Вече 15 години Илиян Николов - баща на Лора, едно от загиналите деца в река Лим, намира сили да организира най-силният и емоционален конкурс за талантливите пеещи деца на България. Заедно с Илиян Николов в ор- ганизацията участват фондация ,,Ангели от Лим“, НЧ „Еленка и Кирил Аврамови-1856“, а конкурсът е подкрепен от Община Свищов и кметът на града Генчо Генчев, от много спонсори и фирми.

Седемгодишният Александър Дончев участва за първи път в конкурс и се завърна с трета награда, диплом и статуетка. Малкият певец успя да впечатли журито с председател Маргарита Хранова, с артистичното си и емоционално изпълнение на песните „Блажени години“ на Георги Минчев и „Кукушка“ от филма „Битката за Севастопол“ из репертоара на Полина Гагарина. Малкият певец бе поощрен с възгласи „браво“ от страна на Етиен Леви и журито, след стабилното представяне на трудната за изпълнение песен „Кукушка“, обясни за вестника Ценка Горалова.

Кристина Неделчева не остана незабелязана в най- многобройната втора група, в която участваха 45 деца и получи втора награда, диплом и статуетка. Деветгодишната габровка зарадва публика и жури с прекрасно изпълнение на незабравимия хит на Лили Иванова „Боянският майстор“ и „Amazing Grace”. Кристина получи и покана от АРТ- Център „Кърнолски“ за участие в Международния фестивал „Магията на Италия“ в Римини.

Първа награда в четвърта група бе връчена на Гала Ботева, която също успя да се пребори с голямата конкуренция. „Гала е на 15 години, ученичка в Национална Априловска гимназия в Габрово. Тя винаги проявява силния си, борбен характер, както на сцената, така и в училище – заяви Ценка Горалова. - Младата севлиевска звезда изпълни с много жар и енергия песните ,,Незавършен роман“ на Виктория Георгиева и най-популярният хит ,,Shallow” на Лейди Гага от филма „Роди се звезда“. По време на гала-концерта наградата й връчи Траян Костов, носител на „Гран-При“ от „Звездици за Лора“, участник в X-фактор, който за първи път е поканен за член на конкурсното жури.

Симона Захариева, дуетната половинка на Гала, получи втора награда в четвърта група, диплом и статуетка след емоционалното си представяне с песните „Както съм била“ на Нели Рангелова и „I will never love again” на Лейди Гага из най-нашумелият филм с нейно участие „Роди се звезда“. Симона също е ученичка в НАГ в Габрово, но успява да съчетава обучението, свързано с музикалното си развитие като солистка на ВФ „Upstream Voices”.

С трета награда в същата група бе отличена и Лилия Ангеличева, която от скоро се обучава в школата на „Upstream Voices”. Tя е на 16 години и се представи с много силен репертоар - с песните „Вярвай в мен“ на Нора Караиванова и „Somebody else s guy” из репертоара на Джоселин Браун. Лили е с много силен и дълбок глас, тя винаги излъчва радост и удоволствие от всяко участие на сцената. Тя успя да се пребори за стипендия и на Националния конкурс за изпълнители на популярна песен в Пловдив, където получи трета награда.

Със специални предметни награди на книжарници „Братов“ в Свищов бяха отличени Рая Петкова в трета възрастова група и Антония Пенева, участвала в четвърта група. Рая изпълни с много чувство и настроение песните „Докрай“ на Жана Бергендорф и „One night only” из репертоара на Дженифър Хъдсън. Антония беше най-малка в групата от 14 до 17 години - тя се представи много добре с песните „Звезден сън“ на композитора Валери Костов и „All by my self”, популярен хит из репертоара на Селин Дион. Антония получи и покана от АРТ- Център „Кърнолски“ за участие в Международния фестивал „Орфей в Италия“ в Лидо ди Йезоло, Венеция.

В конкурса успешно участваха още Ива Христова, Далия Ковачева и Анна Христова.

Най-емоционалният и тежък финал на Гала-концерта всяка година е запис на песен, изпълнена от Лора Николова, детето от снимката на сцената, за което пеят всички участници в конкурса „Звездици за Лора“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни