С играта „Прегръдка за теб“ доброволци от Габрово „запалиха“ връстници

Водеща! S-igrata-Prgradka-za-tb-dobrovoltsi-ot-Gabrovo-zapaliha-vrastnitsi
С играта „Прегръдка за теб“ доброволци от Габрово „запалиха“ връстници
Играта „Прегръдка за теб“, предложена във Фейсбук от сайта „Доброволци срещу дрогата продължава до днес включително. С нея младите хора от Младежкия съвет по наркотични вещества предлагат на своите връстници от две училища да играят с тях като отидат в друг клас и прегърнат определен ученик.

НАДЕЖДА ТИХОВА

Играта „Прегръдка за теб“, предложена във Фейсбук от сайта „Доброволци срещу дрогата продължава до днес включително. С нея младите хора от Младежкия съвет по наркотични вещества предлагат на своите връстници от две училища да играят с тях като отидат в друг клас и прегърнат определен ученик. Поводът е Международният ден на прегръдката – 21 януари, но младежите смятат, че прегръдки трябва да се раздават по няколко всеки ден, защото: "Имаме нужда от 4 прегръдки дневно, за да оцелеем. Имаме нужда от 8 прегръдки на ден, за да поддържаме добрата си форма. Имаме нужда от 12 прегръдки всеки ден, за да растем." Прегръдките, които се правят по време на играта, се качват във Фейсбук и събират лайкове. Авторът на най-харесваната снимка ще получи награда.

Малко повече за историята на вдъхновяващата игра разказа председателят на Общинския съвет по наркотични вещества в Габрово Габриела Йосифова:

„Това е първата инициатива за тази година на нашите доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества. Ние ги подкрепихме да осъществят тази идея по повод Деня на прегръдката. Това е инициатива, с която се опитваме да достигнем до повече млади хора. Като цяло през тази година искаме да се насочим към популяризиране на нашата дейност сред учениците и младежите. Често ходим в училищата да правим тренинги и обучения и всеки път питаме дали са чували за нас, дали знаят какво правят нашите доброволци. Оказва се, че много малко от тях знаят за нашата дейност. Би трябвало те да ни припознават освен като хора, които идват в училището и ги информират и правят тренинги и обучения, и като място, където имат възможност да предложат свои идеи и ние да ги подкрепим да им помогнем да осъществят най-различни инициативи. Затова решихме чрез съвременните информационни технологии, чрез социалните мрежи да популяризираме това, което правим.“

В играта „Прегръдка за теб“ участват ученици от Националната Априловска и Природоматематическата гимназии. Всеки ученик в понеделник – 22 януари, имаше възможност да изтегли едно листче, в което е обяснена накратко играта и е написано, че трябва да отиде и да прегърне някого от друг клас в училището на съвсем случаен принцип. Участникът може да си направи селфи на прегръдката, да я качи на страницата на „Доброволци срещу дрогата“, след като я хареса и самият той започне да събира харесвания. Най-харесваната снимка ще получи от Общинския съвет по наркотични вещества символичен подарък. Играта продължава и днес включително.

„Макар под формата на игра, това е един много добър пример за инициатива, която нашите младежи сами организираха – коментира Габриела Йосифова. - В крайна сметка тя е насочена към превенция на агресията, на насилието, стимулира толерантността, общуването между младите хора. Това е нещо хубаво, което се случва в рамките на училището – да отидеш и да се запознаеш може би с някого от друг клас и да изпиташ едни положителни емоции, които явно са допаднали на повечето ученици, чиято активност в социалните мрежи е голяма. Така ние ги привличаме към нашите страници във Фейсбук, където публикуваме най-актуалната информация, свързана с наркотиците и е хубаво тя да достига до повече млади хора. Надяваме с тази инициатива и с други, които ще я последват, да разширим кръга на младежите, които стават съпричастни към нашата кауза.“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни