Представиха дебютната книга на Лъчезар Ангелов

Препоръчана! Sabitiеto-bе-uvazhеno-ot-Simеon-Asparuhov-i-Iva-Spiridonova
Събитието бе уважено от Симеон Аспарухов и Ива Спиридонова
Една дебютна книга - разкази „Разминавания по еднопосочни улици“ на Лъчезар Ангелов, която описва „вътрешния свят на една малка част от моето поколение“ събра приятели и почитатели на словото на представянето й на 11 ноември в Националния музей на образованието.

Събитието бе уважено от представители на издателството „Библиотека България“ София - Симеон Аспарухов и Ива Спиридонова.

„Това за мен тя е книгата ни за 2022 г. - започна Симеон Аспарухов. Всяка от историите в нея умее с изненада както да разсмее, така и да разплачи. Много съм впечатлен. С вас читателите книгата ще продължи да пътува, да ни разсмива и натъжава“.

„Много са книгите, които минават през нас, но малко са онези, които носят знание. Чудесни истории. В тази книга освен текст има и много музика, изобразително изкуство, много препратки към автори преди нас… Може би това е най-добрата книга, която сме направили през тази година. Сборникът - разкази е дебютен разказ за живота като пътуване, за срещи и разминавания“, допълни Ива Спиридонова.

Като благодари на издателите, авторът Лъчезар Ангелов чете от своите разкази и сподели „Има неща, които трябва да обясня. Първо, което се набива в очи е, че всички герои са с инициали. За мен беше важно да е така относно онова, което не е наш личен избор“. Той върна и към спомена за родния гарнизонен град Елхово с обстановката и събитията през 60-те години на миналия век. За мечтата да превежда и превежда художествена литература (учи немска филология в СУ), за многобройните му пътувания извън страната като мениджър по транспорта (завършва и икономика в Свищов). „Естествено - отбеляза той, пътуването е богато на впечатления. Когато ги описваш, това ти дава възможност да изприказваш и някои твои вътрешни мисли, преживявания, страхове. Трупал съм нещата повече в съзнанието си. Без да си водя бележки… Относно книгата ми „Разминавания по еднопосочни улици“, то разминаването е много важно нещо. Разминаването означава среща“.

Като пожела на Лъчезар Ангелов, книгата му да продължи да пътува, Симеон Аспарухов допълни „още книги, които да разсмиват и с тъжни истории, още публика като всеки остави по нещо. Добра дума“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Литература

Към началото

Следвай ни