Пореден успех за „Янтра-Исполин“ на Държавния шампионат

Препоръчана! <p>Блестящо представяне направиха колоездачите на „Янтра-Исполин“ на Държавния личен и
YANTRA-DEVOIKI-940x634-6499.jpg

Блестящо представяне направиха колоездачите на „Янтра-Исполин“ на Държавния личен и отборен шампионат на шосе за юноши и девойки младша възраст, който се проведе в Сливен

Блестящо представяне направиха колоездачите на „Янтра-Исполин“ на Държавния личен и отборен шампионат на шосе за юноши и девойки младша възраст, който се проведе в Сливен. Момчетата наредиха габровския клуб на второто място в отборното подреждане, а лидерът на тима Гавраил Стефанов грабна два медала от индивидуалните стартове.
В 10-километровата надпревара по часовник възпитаникът на треньорите Даниел Петров и Светослав Чанлиев завоюва сребърното отличие. Стефанов измина дистанцията за 14.35 минути и остана само на 5 секунди от времето на победителя Иван Христов („Несебър Дием-спорт“). Третото място с 14.38 мин. зае Йордан Петров от КК „Сините камъни“ (Сливен), който изпревари със секунда друг габровски колоездач - състезаващият се за КК „Несебър Дием-спорт“ Преслав Балабанов. Останалите представители на КК „Янтра-Исполин“ се класираха съответно: Тихомир Стоянов - 11-и, Васил Гуджев - 25-и, Пресиян Пенчев - 33-и и Виктор Христов - 38-и от 42-а участници. Гавраил намери място на подиума и след 78-километровия общ старт, който се проведе в рамките на четири обиколки по трасе с кратко изкачване, на което беше и финалът, опасно спускане и равна част, в която пък вятърът беше сериозен фактор. Обиколка и половина преди финала атакуваха двама състезатели - Петър Димитров (КК „Несебър Дием-спорт“) и Златин Вълчев (КК „Лясковица 1905“ - Казанлък). Те не бяха от лидерите и групата ги пусна високомерно, а впоследствие двамата стигнаха първи и до финала. Шампион стана Димитров, а Вълчев остана втори. Гавраил Стефанов също атакува километър преди края, заедно с победителя от часовника Иван Христов. Габровският талант спечели финалния спринт и си осигури бронзовото отличие, а Христов завърши четвърти. 26 секунди по-късно пристигна и групата с останалите водещи състезатели. В нея бяха и съотборниците на Гавраил - Тихомир Стоянов и Валентин Стефанов, които се наредиха на 10-о и 12-о място. Преслав Балабанов е 13-и. Васил Гуджев остана по-назад в колоната и се класира 22-и, а Пресиян Пенчев и Виктор Христов не успяха да завършат.
Времената, постигнати от колоездачите на „Янтра-Исполин“ от двете дисциплини, донесоха на отбора второ място в крайното подреждане, след „Несебър Дием-спорт“, а бронзовите медали взеха представителите на ПКД „Цар Симеон“ (Пловдив).

Големият успех беше допълнен от чудесното представяне на девойките на „Янтра-Исполин“. Антония Стойчева и Габриела Димитрова заеха първо и второ място и в двете индивидуални надпревари - 5 километра часовник и 24-километров общ старт. Трета и в двете дисциплини се нареди Анелия Кирова от СК „Драг“ (София).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни