Основна задача - максимално честни избори

Топ новина! Kristina-Sidorova
Кристина Сидорова
Кристина Сидорова, областен управител на област Габрово:

Областният управител Кристина Сидорова официално встъпи в длъжност на 5 август. Първите й стъпки бяха свързани с консултациите за Районна избирателна комисия - Габрово в неделя. Какво предстои следващите седмици – в краткото интервю на Стефка Бурмова


- Г-жо Сидорова, какви ще бъдат стъпките и действията Ви като областен управител?

- Служебното правителство, както и областните управители, имат една основна задача и тя е свързана с организацията по провеждането на честни избори. В неделя се проведоха консултациите за състава на Районната избирателна комисия. За съжаление, представителите на политическите сили не успяха да се споразумеят и очакваме Централната избирателна комисия да назначи състава на РИК – Габрово. Основно дейността в предстоящите месеци ще бъде посветена на това изборите в Габрово на 2 октомври да бъдат максимално честни и добре организирани.

- Извън подготовката за изборите?

- Вярвам, че всичко добро и с мисъл за развитието на региона следва да бъде продължено. Приемствеността е нещото на което държа, защото нищо не започва и не свършва с нас, всеки с работата си дава своя отпечатък в името на една обща кауза – област Габрово. Ще продължа всички инициативи, започнати от моя предшественик Ралица Манолова, всички добри идеи, стартирали към момента, да доведа до успешен край.

- Ще се опитате ли да реализирате и нови идеи, докато сте служебен областен управител?

- Със сигурност в следващите седмици ще обявим онова, което ще реализираме като екип.

- Предстои отбелязването на Шипченската епопея?

- Една от най-важните задачи пред Областна администрация – Габрово е провеждането на честванията по повод 145-та годишнина от Шипченската епопея, които ще се проведат от 15 до 25 август. Организацията за тях е в много напреднала фаза, участват много организации, програмата е с множество инициативи.

Подготвени са интересни събития, които, надявам се, да привлекат вниманието, както на габровската общественост, така и на родолюбиви българи от страната и чужбина. Програмата вече е достъпна по всички информационни канали и се надявам всеки да избере своето събитие, към което да се включи. Убедена съм, че ще успеем достойно да почетем героизма на всички, участвали в битката, предопределила до голяма степен изхода от Освободителната война и благодарение на които днес имаме нашата свобода. Искрено се надявам, че нищо няма да повлияе на тържествата и отбелязването на нашата почит към хората, дали живота си за свободата на страната ни. Вярвам, че ще се видим на Шипка. Нека бъдем заедно.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото