Новият цех за полимерни калъпи на Завода за санитарна керамика е част от стратегията за възходящо развитие

Топ новина! Mnogobroinite-gosti-na-s-bitieto-zaedno-s-domakinite
Многобройните гости на събитието заедно с домакините
Откриването на цеха беше акцент на събитията за 25-годишнината на завода

Заводът за санитарна керамика на „Идеал Стандарт-Видима“ отбеляза тържествено 25 години от своето създаване на 4 октомври. Акцент на събитието беше откриването на нов цех за производство на полимерни калъпи. Ян Петер Тевес – главен изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл, Ярослав Дончев – изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“, Валентин Ганев – директор на завода за керамика, Мария Башева – областен управител на Габрово, и д-р Иван Иванов – кмет на Община Севлиево.
Инвестицията в новия цех, който има потенциал да се превърне в производствен хъб за всички заводи за санитарна керамика, е 2 млн. лева. 
В празничните приветствия наред с думите на благодарност към хората, участвали във възходящото развитие на завода, се съдържаха важни моменти, свързани с изминалия четвърт век и с бъдещето. На 18 септември стана известно, че Villeroy & Boch е подписала обвързващо споразумение за придобиване на производствените компании на Ideal Standard Group.

    От дясно наляво: Мария Башева – областен управител на Габрово, Ян Петер Тевес – главен изпълнителен директор на „Идеал Стандарт Интернешънъл“, Валентин Ганев – директор на Завода за санитарна керамика, Ярослав Дончев – изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“, и д-р Иван Иванов – кмет на Община Севлиево

Ето част от изказванията при откриването на цеха.

Валентин Ганев – директор на завода за керамика
През 1998 година близо до това място днес беше извършено официалното откриване на завода – инвестиция на зелено, тогава и ние самите бяхме „зелени“. Имахме нужда от помощ и компанията изпрати работници, специалисти, които да ни помагат ние да се учим. Беше в началото важно за нас да се докажем и да покажем, че сме също толкова добри, колкото всички останали структури в компанията. Успяхме! През всичките тези 25 години ние минахме през множество предизвикателства и трансформации. Успяхме да спечелим доверието на многобройната мрежа от клиенти на "Идеал Стандарт" и на самата компания. Компанията ни се отблагодари с това, че продължаваше през годините да инвестира в разширение на капацитета, в развитие на нови продукти, в модернизация на  завода. Днес имаме 32 робота, 32-ият е в този нов цех. Това даде стимул на екипа в завода да продължава да работи и да търси начини за непрекъснати подобрения на нашите процеси, на нашите производствени резултати. Подобряваме качеството, създаваме по-добра среда за работа, създаваме една култура, която днес е в едни добри ръце – тук българският екип самостоятелно управлява. Имахме и трудни моменти. Ние не бяхме встрани от всички икономически, социални, геополитически проблеми, които ни съпътстват. Но всичко това ни даде възможност да мислим различно да търсим начини за подобрение. Като например това, че вече 25% от нашата продукция произвеждаме на машини за отливане под високо налягане. Нямахме такива в началото. И съвсем естествено беше ние да решим сами да произвеждаме полимерните калъпи за тези машини – това, което днес ще открием. И това производство е част от нашата стратегия и спирала за възходящо развитие на завода през всичките тези 25 години. Благодаря на всички. 

Ян Петер Тевес – главен изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл      
Много се радвам, че имаме възможност да се съберем в толкова многобройна компания, за да отбележим 25-годишнината от откриването на завода. 25 години е идеален повод да погледнем не само назад, но и напред в бъдещето. Наистина, както каза и Валентин Ганев, за тези 25 години всеки ден, всяка седмица, всеки месец, всяка година Вие сте продължавали да се развивате и винаги сте успявали да иновирате и да постигате нови неща и този завод тук заедно с „Видима“ е едно истинско постижение, един крайъгълен камък за Идеал Стандарт. Вие успявате да направите една не революция, а еволюция. Винаги сте успявали да надвишавате, да надминавате границите от 22 октомври 1998 г. – един ден, който много добре си спомням, тъй като няколко дни по-късно беше 26-ят ми рожден ден. Но Вие винаги сте успявали да постигате новости и да правите иновации не само в производството, но и в технологиите, за потребителите, за клиентите. Вие успявате да дадете изключителна добавена стойност на нашите акционери – преди American Standard, настоящите Anchorage Capital Group и CVC Credit и бъдещите Villeroy & Boch, дай боже, живот и здраве. Имам един труден въпрос "Кой от Вас е присъствал тук преди 25 години?" (бел. а. – вдигнати ръце и аплодисменти). Изключително удоволствие е да видя хора, които са сред основополагащите на този завод. Изключително удоволствие да видим колко стабилно присъствие имат те през годините. Също и поколенията, които се сменят през 5, 10 години. Как всички, които са се включили впоследствие по пътя са успели да допринесат за изключително благоприятното развитие. Благодаря на Валентин, благодаря на Ярослав, благодаря на всички хора, които присъстват тук, за това, което са успели да направят тук, защото нека да си признаем: Хората правят бизнеса! Нито машините, нито сградите, нито колите.  Хората градят доверието – и сред служителите, и сред клиентите. Огромно благодаря на всички хора, които са направили този завод това, което е днес.  Вероятно сте чули и прочели, за сделката, при която беше решено нашите настоящи акционери да продаде акциите на Villeroy & Boch. Имахме среща, на която беше обсъдено колко добро решение е това, колко добър е моментът за да бъде извършена подобна сделка. В дългосрочен план мога да кажа, че ще продължаваме двете компании да растем заедно, Стъпка по стъпка. И какво ще се случи с този завод тук? Мога да Ви кажа едно нещо със сигурност. Едва ли Villeroy & Boch имат друг завод с капацитет 2,5 милиона, с такова високо качество и с такава цена, която биха могли да гарантират на производството. Вярвам, че ще останете и занапред една ключова част  по пътя за развитието и на двете компании, слети заедно. И остава, разбира се, доверието в лидерите – да затвърдят тази позиция и да останем и за в бъдеще толкова силен крайъгълен камък в развитието на нашата компания. 

Д-р Иван Иванов. кмет на Севлиево 
Радвам се, че голяма част от хората, които поставиха началото, са тук. 25 години те продължават да работят и да градят. Няма съмнение, че „Идеал Стандарт“ стана една от емблемите на Севлиево. Хубавото е, че заедно успяхме да минем през много кризи. Заедно – компанията заедно с администрацията. През всички тези години администрацията е подкрепяла компания във всички начинания. Винаги "Идеал Стандарт - Видима" е подкрепяла спорта, културата, най-вече младите хора в Севлиево. Изказвам благодарност, за това, че компанията беше до всички в последните кризи – ковид и последвалите пандемията. И въпреки всичко продължава да се развива – модернизация, и големи инвестиции, което показва, че компанията се развива добре и намира добри условия в Севлиево. Не се съмнявам, че успехите ще продължават и че „Идеал Стандарт – Видима“ ще бъде водещата компания на Севлиево и на България. 

Мария Башева, Областен управител  
Г-н Ганев съобщи, че за изминалия четвърт век в завода са произведени 55 млн. изделия – това е внушителна бройка, зад която стои много труд, организиране на процесите, на хората, на производството, логистика. Цифрите са показател и за споделената отговорност на много хората. Малко са компаниите, които могат да се гордеят с толкова години работа, непрекъснато развитие, запазване на персонала и стабилно пазарно присъствие. Предприятието е един от най-големите работодатели в региона, които създават заетост за хиляди семейства. Бих искала да благодаря на ръководния състав на компанията за социално-отговорната политика, която води, за инвестициите в различни каузи и за възможността, която предоставя на хората от областта ни. Поздравявам Ви за иновативното мислене, за рисковете, които поемате, за отговорността към служителите. Безспорно, успехът на завода не би бил възможен без ангажимента и усилията на вашия предан екип. Те са сърцето на общия успех. Желая на всички здраве, енергия и вдъхновение за нови предизвикателства. Нека тези 25 години бъдат само началото на по-голямо развитие и постижения!“ 

След откриването на цеха Валентин Ганев, Ян Петер Тевес и Ярослав Дончев отговориха на въпроси на медиите

Какво представлява производството в новия цех?  С помощта на специалистите Иван Пенчев и Петко Петков ще предадем на популярен език какво представлява новата технология и с какво се различават новите калъпи от класическите гипсови. Линк към материала https://www.stovesti.info/polimerite-zamenyat-klasicheskiya-gips-v-noviya-tseh-za-kalapi-pod-nalyagane-v-zavoda-za-sanitarna-keramika-v-sevlievo-12723.html

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни