Новият председател на БСП в Габрово е Здравко Кънчев

Водеща! Zdravko-K-nchev
Здравко Кънчев

Габровската левица от събота е с нов председате. И това е инж. Здравко Кънчев. Той беше избран с мнозинството от гласовете на делегатите на общинската конференция на БСП - 75. Трима гласуваха „против“, а един - „въздържал се“.

СТЕФКА БУРМОВА
Габровската левица от събота е с нов председате. И това е инж. Здравко Кънчев. Той беше избран с мнозинството от гласовете на делегатите на общинската конференция на БСП - 75. Трима гласуваха „против“, а един - „въздържал се“. Здравко Кънчев зае поста на досегашния председател на общинската организация на партията в Габрово Кристина Сидорова, която като народен представител според Устава на БСП не може да съвместява двете длъжности.
Здравко Кънчев е роден в Габрово през 1981 г., завършил инженерното си образование в Техническия университет в София, както и магистратура по психология. Пред вестника той заяви, че в краткосрочен план ще работи за постигане на по-добри резултати на партията на предстоящите местни избори и в унисон с водената политика на социалистите, а в дългосрочен – за възвръщане доверието на хората към БСП. Както и, че неговата упорита работа за превръщането на левицата в първа политическа сила в града, ще бъде благодарността му към всички членове на БСП, които са повярвали в него.
Здравко Кънчев призова за обединение между поколенията в редиците на столетницата и бе категоричен, че левицата в Габрово ще продължи да бъде истинският коректив на управляващите в нашия град.
Кандидатите за председатели на БСП - Габрово бяха общо 11 души, но след направените преди конференцията отводи на финала останаха Здравко Кънчев и Миглена Пройнова, която точно преди провеждането на избора, благодари за номинацията й за председател на габровската левица и също се отдегли от лидерската битка.
По време на форума депутатът от „БСП за България“ Кристина Сидорова запозна присъстващите със своята парламентарна дейност, извършена до момента, както и с внесените от левицата законопроекти. Тя обясни още, че управляваща коалиция на ГЕРБ и Патриотите отхвърлят предложенията на БСП без никакви мотиви. „Този факт не ни убезкуражава, не ни отказва да внасяме предложения – заяви категорично зам.председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Кристина Сидорова. - Дори напротив - ще продължаваме да го правим". По време на конференцията тя коментира и някои актуални в последните дни теми. И изрази надежда, че борбата за паметника на Бузлуджа ще бъде доведена до успешен край.
Конференцията направи анализ на постигнатите резултати на последните парламентарни избори, които са най-добри от 2005 г. насам, коментирани бяха и допуснатите грешки. "Постигнатите резултати показват, че ГЕРБ не са непобедими. Полученото доверие е добра база за надграждане", заяви Николай Григоров, областен председател на БСП - Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото