Николай Коев: “Ще въртим все по-здраво колелото на КК “Янтра”

Топ новина! <p>Николай Коев е новият председател на най-стария габровски спортен клуб
Николай Коев: “Ще въртим все п

Николай Коев е новият председател на най-стария габровски спортен клуб - КК „Янтра“. Той е на 44 години и има собствен бизнес - веригата магазини за хранителни стоки „Нивен“. С колоездене се занимава от 2009 година насам. Специа

Основната цел, която си поставя новият председател на КК „Янтра“, е привличането на повече деца към колоезденето и отделянето им от негативната заобикаляща ги среда и пороците на нашето време. Пред членовете на Общото събрание Коев очерта схематичен бюджет за новата спортно-състезателна година, който ще бъде в рамките на 8-10 хиляди лева, като пое ангажимент 5 000 лева да осигури лично от своята фирма. Веднага след края на форума в спортна зала „Орловец“ разговаряме с новия председател на КК „Янтра“.

- С какви амбиции поемате ръководството на КК “Янтра“?
- С оптимизъм. Шосейното колоездене в Габрово беше на нулата, но през последната година нещата се раздвижиха и мисля, че оборотите все повече ще се увеличават. Тоест, ще въртим все по-здраво колелото на КК „Янтра“. Има разбиране, има и млади момчета, които се завърнаха в Габрово. Малки колоездачи ще намерим тепърва, но по-важното е, че се сформира екип - Светослав Чанлиев, Даниел Петров, Стефан Иванов, който е завършил НСА и е лицензиран треньор, и аз на този екип му подадох ръка. Според мен ситуацията в момента е много добра и виждам перспектива. Аз никога не съм бил в конфликт със стария председател и се радвам, че събранието премина в един добър и конструктивен тон. Можем да приемем това като една добра поличба, че нещата ще се получат.
- Каква ще бъде основната Ви цел оттук нататък?
- Основната цел е събиране на подрастващи в трите възрастови групи - деца, юноши младша и юноши старша възраст. Както казах и пред членовете на Общото събрание, тръгваме по училищата. Рекламните брошури вече са готови и тръгваме да набираме желаещи да тренират колоездене. Благодарение на съдействието на директора на „Общински спортни имоти“ имаме подходяща база за тренировки и необходимите условия. Имаме финанси, имаме колелета, имаме и огромното желание, така че нищо не ни пречи. Вярвам, че ще намерим и достатъчно деца да се занимават с този традиционен за Габрово спорт.
- Планирате ли да вкарате в КК „Янтра“ и други дисциплини, освен шосейното колоездене?
- Определено. Това е много важно, предвид тенденциите в днешно време. Младите хора обичат планинското колоездене, спускането и ние, за да ги привлечем, трябва да отговорим на техните изисквания. Имаме потенциала от хора, които могат да обучават и в тези дисциплини. Аз лично смятам, че в началото младите състезатели трябва да участват и на шосе, и на планинско, защото двата вида колоездене са много различни, но се и допълват. В световната практика има много известни колоездачи на шосе, които са дошли от маунтин байка. Тенденциите са такива и ние просто трябва да ги следваме.
- Очаквате ли други хора с възможности и фирми да ви подкрепят в начинанието?
- Финансовата основа я имаме и аз съм спокоен. Началото го имаме. Не искам обаче да давам празни обещания, защото ми писна от такива. Затова половината от бюджета ще го поема аз, за да е сигурна работата. Разбира се, ще приветстваме и всички други спомоществователи. Вярвам, че когато съберем добра група от деца, това само по себе си ще предизвика достатъчен интерес. Най-важното за нас е да спасим децата чрез спорта, а не само да говорим, че младото поколение не става. Напротив, стават, а може би ние не ставаме и трябва да променим нещо.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни