Над 300 хил. лева инвестира в здравеопазването „Идеал Стандарт - Видима“ през 2021 г.

Топ новина! Yaroslav-Donchev
Ярослав Дончев
Компанията работи по програмата „За по-добро здравеопазване“

Още в началото на 2021 година „Идеал Стандарт – Видима“ АД, съвместно с ключовите здравни заведения в региона изготви инвестиционен план за сферата на здравеопазването. Днес от компанията с гордост отчитат резултатите - реализираните дарения по програмата „За по-добро здравеопазване“ през 2021 г. възлизат на над 300 000 лв.

„Като продължение на дългосрочната ни мисия за по-добро здравеопазване в региона направихме поредица от дарителски инициативи през 2021 година. Насочихме се върху няколко ключови дарения в болниците в Габрово, в Севлиево и в севлиевския „Медицински център 1“, които оказват съществено влияние върху качеството на медицинското обслужване“ - сподели Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ и допълни, че даренията в здравеопазването са инвестиция в бъдещето.

През 2021 година „Идеал Стандарт – Видима“ направи едно от най-значимите дарения на областната болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Сега специалистите в отделенията по ортопедия и травматология и Вътрешно отделение вече работят със съвременна апаратура - акумулаторна електрическа машина за рязане, пробиване и римиране с всички необходими приставки и мегапикселов хай дефинишън видеоколоноскоп.Ново оборудване и медицинска апаратура получиха медиците от Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Габрово. За подобряване на диагностиката и лечението на пациенти с усложнена коронавирусна инфекция бяха закупени ЕКГ-апарат, стойки за банки, кислородни концентратори, венескоп, малка кислородна бутилка, лабораторен апарат за изследване на Д-димер.

В севлиевската болница МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ бяха реализирани няколко проекта, които допринесоха за подобряване на средата за лекари и пациенти. През 2021 г. операционната зала в Акушеро-гинекологичното отделение беше основно ремонтирана и преоборудвана. Цялостната реновация е продължение на дългогодишната грижа на компанията за отделението, в което медиците дават началото на живота. Благодарение на „Идеал Стандарт – Видима“ в Хирургия вече е изградена вентилационна система за 10 стаи; за Терапевтично отделение е закупен модерен ехокардиограф, а за Инфекциозно отделение - 10 нови легла.

Модерен ехограф заработи и в „Медицински център-1“ в Севлиево и с новия апарат диагностиката на различните видове заболявания е много по-навременна.

„Инвестицията в модерна апаратура допринася за по-добро диагностициране и лечение на пациентите и създава подходящи условия за работа на лекарите, както и за привличането на млади специалисти“ - сподели Ярослав Дончев и допълни, че и през следващата година компанията ще продължи да инвестира в по-добро здравеопазване в област Габрово.

 



Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото