Много пъстър и невероятно весел празник за децата на Севлиево

Топ новина! Ima-li-detsa,-vseki-praznik-e-krasiv
Има ли деца, всеки празник е красив

Организираха го Училищното настоятелство, в партньорство с Младежки център и сдружение „Път към приключението“ - подз.

Много пъстър и невероятно весел празник подариха севлиевското Училищно настоятелство, в партньорство с Младежки център и сдружение „Път към приключението“, на децата на Севлиево за техния празник. Това  цветно и забавно приключение те получиха между прекрасните и слънчеви празници - този на българските букви 24 май и 1 юни - Деня на децата.

Игрите и забавленията бяха оплетени с магията на детските мечти, които правят живота красив и цветен, а хората - щастливи. Да, миналата вечер севлиевските деца разбраха, че мечтите могат да сторят чудеса. Ако се превърнат в цели, които да постигат, тогава идва момента на удовлетворението и гордостта от самите себе си, от собственитее възможности и смелост. Децата на Севлиево го направиха като се впуснаха в бурни танци с красив грим на лицата, понесоха се на крилете на своите мечти. И полетяха с лекота. Танцьорки на сдружение „Път към приключението“ показваха как стъпка по стъпка, постепенно и с труд се усвояват специфичните умения. Те показаха как се подготвят всички части на тялото за тренировъчната игра и постепенно въвлякоха своите фенове в ритмите на самбата, на ча-ча, на джайв-а, валса и фламенкото, романтичното танго и рока. Други се захванаха да рисуват, трети се впускаха просто да потичат.

Над 200 билетчета за традиционната за всеки празник томбола бяха раздали организаторите и децата  тръпнеха в очакване кога ще обявят наградите и дали те ще са сред печелившите. Все пак, най-голямата награда беше детски велосипед, осигурен от „Граве-България“, а кой не иска да препуска през идващата ваканция с ново колело. Късметлията се оказа шестгодишният Коси Сърменов, който с гордост разходи своя велосипед по площада.

Накрая организаторите припомниха думите на Конфуций "Никога не давайте меч на човек, който не може да танцува", и на Волтер „Оставете ни да четем, оставете ни да танцуваме - тези две забавления никога няма да навредят на света".

От името на организаторите Светла Георгиева, председател на Училищното настоятелство в Севлиево заяви: „Удовлетворени сме, че изпълнихме времето, преживяно заедно с вас с безкрайно много детска радост и смисъл. Щастливи и горди сме, че нашите децата умеят да усещат красотата и да мечтаят“.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото