Кристина Сидорова дарява болниците в областта

Kristina-Sidorova
Кристина Сидорова

Депутатът от парламентарната група на „БСП за Бългрия“ Кристина Сидорова дари месечното си възнаграждение за април на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово.

С решение на Народното събрание от 6 април т. г. депутатите се отказаха от заплатата си за периода на извънредното положение в полза на Министерство на здравеопазването. Габровският депутат е изявила своето желания парите от средствата от нейното възнаграждение да бъдат предоставени на местната областна болница.

„Лекарите от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово първи се сблъскаха с коварния COVID-19 и го победиха със знания и умения. Ето защо с писмо до министър Ананиев заявих желанието си, възнаграждението ми като народен представител за месец април да бъде преведено, чрез Министерство на Здравеопазването като дарение на областната болница в Габрово. Бъдете здрави и се пазете!“, написа във фейсбук-профила си Кристина Сидорова.

Това не е единственото дарение за здравните заведения в областта. Отново по повод Деня на здравния работник 6 април габровският депутат дари шлемове (габровско производство) и предпазни маски на МБАЛ „Теодоси Стоянов“ в Трявна и на МБАЛ „Стойчо Христов“ в Севлиево, както и на габровските лекари. А на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ по този повод Кристина Сидорова е дарила и 1000 лева.


Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни