Колоездачните „Янтра” и „Исполин” си подадоха ръка

Топ новина! <p>Изключително позитивно партньорство оформиха два габровски клуба - КК „Янтра“
Колоездачните „Янтра” и „Испол

Изключително позитивно партньорство оформиха два габровски клуба - КК „Янтра“ и КК „Исполин“. В противовес на непрестанните спорове, разделяне и роене на спортни клубове в Габрово, на което станахме свидетели през последните год

Двата клуба си остават отделни юридически единици, но в бъдеще ще си сътрудничат както организационно, така и при подготовката на състезателите. В „Янтра“ ще тренират състезатели за шосейно колоездене, а в „Исполин“ - за планинско. В КК „Янтра“ вече водят подготовка 10 състезатели. При момчетата са картотекирани Преслав Балабанов, Николай Дянков и Виктор Христов. В стартовете при младшата възраст ще участва Денис Дянков, а при старшата - Стойчо Стоев. Мъжкият тим е съставен от Веселин Мичев, Симеон Кирчев, Стефан Иванов, Даниел Петров и Светослав Чанлиев. Петров и Чанлиев са поели и функциите на треньори в КК „Янтра“, подпомагани от Стефан Иванов. Председателят на републиканската съдийска колегия по колоездене Веселин Михайлов дари на КК „Янтра“ три велосипеда, с което новите колелета в клуба станаха пет. КК „Исполин“ изработи екипи за състезателите. Първият старт за сезона ще бъде на 1 и 2 март в Слънчев бряг. В Габрово тази година ще се проведат две шосейни състезания - на 18 или 25 май колокритериум за Купа „Руси Михайлов-Кольо Михайлов - Димитър Пенчев“ и през юни за  „Буката-Чанлиев-Мано“. 
„Целта е да върнем колоезденето в града. Като президент на КК „Янтра“ ще помагам организационно и ще предам своя опит и знания на следващите“, сподели колоездачният спец Васил Дянков и допълни: „Радващо е, че вкъщи се завърнаха Светослав Чанлиев, Даниел Петров и Стефан Иванов, както и новите момчета - Симеон Кирчев и Веселин Мичев. През следващата година, на 15 май 2015-та, КК „Янтра“ навършва достолепните 110 години. С това символично обединение между КК „Янтра“ и КК „Исполин“ искаме да зарадваме почитателите на спорта в Габрово и България и да покажем, че където е текло, пак ще тече. На Народното събрание пише „Съединението прави силата“. Заедно ще бъдем много по-силни и се надявам това да си проличи по резултатите“.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни