КК „Янтра” организира най-голямото колоездачно състезание у нас от началото на годината

Топ новина! <p>КК „Янтра“ организира най-голямото колоездачно състезание у нас от началото
КК „Янтра” организира най-голя

КК „Янтра“ организира най-голямото колоездачно състезание у нас от началото на годината и едва второто за мъже-елит през 2014-та. Става въпрос за надпреварата по високопланинско изкачване за Купа „Буката-Чанлиев-Мано“.

Състезанието, което беше организирано за 14-ти път от КК „Янтра“ в партньорство с Община Габрово и се проведе с любезното съдействие на РУП-Габрово и ЦСМП - Габрово, привлече 98 колоездачи от страната. Те бяха разделени в шест възрастови групи. Юношите старша възраст, мъже-елит, мъже до 50 години и мъже над 50 години въртяха педали от центъра на Габрово до хижа „Исполин“ в курортен комплекс „Узана“, а за момчетата и младшата възраст финалът беше при база „Д-р Тота Венкова”. Домакините от КК „Янтра“ се представиха със 7 колоездачи в три от възрастовите групи, а другият местен клуб - „Исполин“, имаше 11 състезатели във всички възрасти. 
Най-силно се представи Веселин Мичев от „Янтра“, който участва в надпреварата при мъже-елит. В конкуренция с професионалисти, състезаващи се в страната и чужбина, любителят на колоездачния спорт, който работи в известен севлиевски завод, успя да се пребори за шестото място. Още от старта напред се откъсна Александър Александров от турския „Брисаспор“. Той така и не изпусна лидерството и пресече финала до хижа „Исполин“ за 46 минути и 38 секунди. Съотборниците му Георги Георгиев и Стефан Христов бяха в ролята на преследвачи, но така и не догониха националния шампион на часовник за 2014-та и завършиха втори и трети. Веско беше във втората група преследвачи, която включваше петима колоездачи, сред които беше и победителят в Обиколката на България за 2007-ма Евгени Балев. Състезателят на КК „Янтра“ на няколко пъти пробва да се откъсне, но беше прихващан. 
„Хитрата лисица“ Балев издебна удобния момент и дръпна пред тази минигрупа, като си осигури четвъртото място, а Веско отстъпи във финалните метри на Момчил Робов от КК „Несебър“ и завърши шести, с време 49.47 минути, следван от Петър Петров от Сливен. Другите трима габровски състезатели при мъже-елит - Симеон Кирчев („Янтра“), Даниел Петров („Янтра“) и Нено Илиев („Исполин“), останаха по-назад в подреждането. 
Добро представяне при юношите старша възраст направи Стойчо Стоев. Талантът на КК „Янтра“ завърши 5-ти в своята възрастова група и 11-ти в общото подреждане, като остави зад гърба си и доста от състезателите при мъже-елит. Времето, с което Стойчо пресече финала, беше 51.50 минути. С 49.47 победител стана Михаил Михайлов от КК „Хемус 1896“ (Троян), следван от Николай Генов от „Цар Симеон“ (Пловдив) и състезаващият се в Италия Петър Бойчев. По-задни позиции в класирането заеха представителите на КК „Исполин“ Илия Петров, Станислав Илиев и Петко Илиев.       
При момчетата и юношите младша възраст, които въртяха педали до база „Д-р Тота Венкова”, домакините имаха общо шестима състезатели - Виктор Христов, Николай Дянков, Валентин Стефанов и Денис Дянков („Янтра“), Цветан Иванов и Мартин Пенчев („Исполин“), които обаче не успяха да се намесят в битката за медалите. При по-малките златото взе Тодор Балабанов от Малко Търново, среброто бе за Виторио Попов (Сливен), а бронза - за Давид Златев (Нова Загора). Нягол Няголов от Бургас спечели надпреварата при младшата възраст, следван от Петър Стоянов (Малко Търново) и Божидар Хаджиев (Казанлък).
В групата на мъжете до 50 години победи Минчо Рибаров от Пловдив (52.23 мин.), а втори и трети се класираха Валери Атанасов (Левски) и Иво Борисов (Плевен). Габровските представители тук бяха Калин Харачоров, Николай Дянков и Николай Коев от „Исполин” и Христо Николов от КК „Георги Одрински-МТБ”. При ветераните над 50 най-бърз беше Иван Иванов от Разград (63.18 мин.), който изпревари Недялко Стоянов (Бургас) и Йордан Йорданов (Сливен). Зад тях в подреждането останаха Веселин Попов и Веселин Иванов от „Исполин”. 
Организаторите бяха предвидили купи, медали и парични премии за призьорите. Сериозна атракция бяха и специалните награди, подготвени от Васил Дянков за победителите при момчетата, юношите младша и старша възраст и мъжете - живи бройлери, осигурени от стопанството на младия фермер Ирена Христова. След надпреварата Васил Дянков отправи специална благодарност към всички спонсори и спомоществователи, с чиято помощ за пореден път в Габрово беше организирано едно чудесно колоездачно състезание. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни