Калоян, Калин и Александър представиха успешно Габрово във велорали „... Из Врачански балкан”

Топ новина! <p>Три момчета защитиха реномето на габровското планинско колоездене, като се
Калоян, Калин и Александър пре

Три момчета защитиха реномето на габровското планинско колоездене, като се представиха по чудесен начин в четвъртото издание на велорали „… Из Врачански балкан“, организирано от Велоклуб „Герак”, Дирекция на ПП „Вра

Това безспорно е едно от най-тежките състезания в българския календар, но същевременно и с едни от най-хубавите откриващи се гледки за участниците. Надпреварата беше в три групи - Мъже-ЕЛИТ, Мъже/Жени - ХОБИ и Юноши от 16 до 18 ., и в нея се включиха над 60 участника от спортни клубове в страната, както и колоездачи от Дания. Градът ни беше представен от Александър Александров, Калоян Митев и Калин Митев, като и за тримата състезанието беше доста трудно, предвид тежкото и сериозно разкаляно от дъжда трасе. Сериозните изкачвания, стръмните спускания, мокрите камъни и хлъзгавите корени направиха надпреварата доста непредсказуема. 
Калин Митев участва в отворената категория Мъже - ХОБИ, които се състезаваха по трасе с дължина от 18.2 км, с 800 метра обща положителна денивелация. Габровският колоездач се пребори с конкурентите си и трудния терен за третото място, като финишира за час и 45 минути. По-бързи от него бяха само Красен Киров (1 ч. 29 мин.) и Светлин Спасов (1 ч. 36 мин.). По убедителен начин победа при юношите извоюва Калоян Митев. Габровският младок не остави шансове на съперниците си и грабна златото, въпреки че претърпя неприятно падане по време на финалното спускане, което за щастие беше без сериозни последствия. Времето, с което Калоян пресече финалната линия, бе час и 49 минути. Подгласници на първенеца станаха Марти Ангелов (2 ч. 6 мин.) и Денис Николов (2 ч. 11 мин.).
В групата на Мъже - ЕЛИТ участва Александър Александров. Най-добре подготвените състезатели трябваше да въртят педалите по трасе с дължина  42,3 км, с обща денивелация 2000 м. Александър имаше проблем с гумата на колелото си, но въпреки това успя да завърши и се класира на 6-то място, с време 4 ч. и 25 мин. Призовата тройка оформиха Васил Василев (Илчов Баир) - 3 ч. 34 мин., Бойко Танчев (Мамут) - 3 ч. 39 мин., и Тодор Ангелов (КК „Алекси Николов”) - 3 ч. 42 мин.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото