Калина и Александър от Севлиево с награди от „Пейзаж от моята България“

Препоръчана! Kalina-i-aleksand-r-ot-Sevlievo
Калина и Александър от Севлиево

Петокласниците от ОУ „Стефан Пешев“ в Севлиево Калина Красимирова и Александър Цонев, възпитаници на Ива
Русинова, ръководител на Школата по Изобразително изкуство към НЧ „Развитие 1870“ в Севлиево, бяха отличени с награди от националния конкурс „Пейзаж от моята България“. Организатор на проявата е Националното училище по приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян.

Петокласниците от ОУ „Стефан Пешев“ в Севлиево Калина Красимирова и Александър Цонев, възпитаници на Ива
Русинова, ръководител на Школата по Изобразително изкуство към НЧ „Развитие 1870“ в Севлиево, бяха отличени с награди от националния конкурс „Пейзаж от моята България“. Организатор на проявата е Националното училище по приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян. Според директора на „Проф. Венко Колев“ Илиян Илиев „и тази година се представя много успешно с графични композиционни решения Школата по Изобразително изкуство с ръководител Ива Русинова от Севлиево“.
В конкурса „Пейзаж от моята България“ са участвали 450 деца от школи по изобразително изкуство и от различни училища в цялата страна.
През миналата седмица в Троян, в училището по приложни изкуства се е състоял пленер, в което са участвали наградените от „Пейзаж от моята България“ деца, между които и севлиевските ученици Калина Красимирова и Александър Цонев.
Според тяхната ръководителка Ива Русинова те са били обградени с голямо внимание от пленеристите и преподавателите като най-малките участници в пленера. „Двайсетте деца от цялата страна работиха с глина в часовете по точарство, керамика и скулптура - разказа Ива Русинова. - Това им достави голямо удоволствие и имаха щастието накрая да вземат своите творби със себе си. В един от дните те рисуваха в Троянския манастир и се докоснаха до атмосферата на майсторите и произведенията им в музея за приложни изкуства в Орешак, както и в музея в Троян“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото