Известни са победителите в конкурса „Баня на годината 2022“

Топ новина! Pobeditelite
Победителите
Най-добрите проекти в 18-тото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2021“ вече са известни.

До финалния етап на гласуване на жури, медии и публика достигнаха 47 проекта в трите категории. Категорията „Семейна баня с Atelier Collections – 3D” най-силно привлече вниманието на архитекти и дизайнери. В категорията „Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D” подадените проекти са изключително разнообразни и креативни. В категорията „Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard” виждаме различни подходи в интериорното оформление с акцент продуктите на Ideal Standard.

Награждаването на победителите се състоя в представителния шоурум на Ideal Standard - TheBathroom. Маргарита Ронкова, ръководител „Продажби - България“ благодари на участниците в конкурса, архитекти и дизайнери, с чиято помощ „нашите продукти намират своя дом и заедно създаваме пространствата на модерния живот“. Тя разкри за новия подход на компанията - Singular, чиято цел е „да предложи на крайните потребители точното за тях решение измежду огромното поле от възможности, които Ideal Standard предлага“.

Изборът на журито в „Баня на годината“ за победител в категория „Семейна баня с Atelier Collections – 3D” е проектът „Aura4 с автор Тереза Игнатова. Проектът АУРА е пресечната точка на забързаното ежедневие и съвременния прочит на ритуала за чистота, релакс и спокойствие, които свързваме с потапяне във вода и енергийно презареждане. Концепцията зад проект АУРА е свързана със създаване на семейна баня, резонираща с нуждите и предпочитанията на съвременното семейство.

В категория „Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D” победител е проектът „Cross lines“ с автор Катрин Стойнева. В този проект обектът е ситуиран в паркова среда, обвързан с обществена сграда с развиващо се действие под кота 0. Концепцията е базирана на идеята да извади стандартното разпределение на обществените санитарни възли, чрез разделянето на четири отделни обема с обособен малък площад между тях, с места за сядане и паркиране на велосипеди.

Категория „Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard” победител е проект „Хармония“ с автор Лора Денева. Този проект е създаден да отговаря на най-новите изисквания за ергономичност и функционалност като посреща съвременните нужди, съобразени с малкото пространство и действителна ситуация.

При „Баня на медиите“ в категория „Семейна баня с Atelier Collections – 3D” победител е проектът „Aura“ с автор Тереза Игнатова. В категория „Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D” победител е проектът „Силуети“ с автор Александър Качаров. Този проект се намира в Bar and dinner и целта му е да пречупи възприятието за поредното скучно обслужващо помещение. Концепцията е изградена на вечната връзка между черно и бяло. Симетричният монохромен подход и създаващата се визуална рамка подчертават ходовите линии и обектите около тях контрастират.

В категория „Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard” победител е проект „Рея“ с автор Божана Йорданова. „Рея“ е най-голямата баня от общо четирите бани, намиращи се в еднофамилна къща в покрайнините на София. Този проектът обхваща реновирането на вече същестуваща баня, с подова квадратура от почти 16 кв.м.

Специална награда на ТheBathroom е за проект „Семейна баня База“, автор Калин Георгиев. Всеки член на семейството чувства банята толкова лична, колкото своя стол, легло, кабинет и пр. Банята говори и приютява всеки еднакво добре. Излъчва чистота, лесна е за ползване и има място за всичко. Позволява да се отпуснеш, починеш и почувстваш усамотен. Помещението е разделено на три изолирани зони и едно обединяващо пространство.

При Баня на публиката в категория „Семейна баня с Atelier Collections – 3D” победител е проектът Yang с автори Данимир Йорданов и Анастасия Раднева. Характеррното са него са контраста и светлината. Черно и бяло. Ин и Ян. Простота и простор. Едно изчистено пространство с правилни форми. Цветовете са неутрални, черно и бяло, една неостаряваща комбинация, в която акцентът си ТИ.

В категория „Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D” победител е проекта „Мома“ с автор Цвета Димова.

„Мома“ - като един от най-известните музеи в света и като жена на бьлгарски представлява обществена тоалетна в минималистичен стил разположена в музей на модерното изкуство. Характерно за интериора е oлекотеност и чистота на дизайна, постигнати с прилагане на прости форми, които придават обширност на пространството и естествено се съчетават с преливащата сe декорация.

В категория „Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard”, победител е проект „M&L“ с автор Елена Борисова – Дамова. „M&L“ е проект за реконструкция на баня и тоалетна в етаж от къща за седем членно семейство. Новото разпределение на елементите в него доведоха до редица проблеми за решаване: прикриване на водопроводните и отходни тръби, щранговете за централна топла вода, привързването на новите и подмяна на съществуващите елементи.

Всички проекти могат да бъдат разгледани на официалния сайт на конкурса, информираха от пресцентъра на „Идеал Стандарт-Видима“ АД в Севлиево.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни