Ивета Петрова се завърна от Румъния с първа награда

Водеща! Отличен дебют на международна сцена извън България, направи гласовитата
Ивета Петрова се завърна от Румъния с първа награда

Отличен дебют на международна сцена извън България, направи гласовитата Ивета Петрова, солистка на ВФ „Upstrteam Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова. Тя впечатли публика и жури не само с красота, но и с ярко запомнящото се изпълнение на своята конк

Ивета Петрова от Габрово бе отличена с първа награда на Международния конкурс за театър, музика и танц ,,Neghinita”, чието Осмо издание се проведе в румънския град Бакъу от 26 до 29 октомври. 120 участници от Русия, Армения, Узбекистан, Молдова, Румъния, Татаристан и България си оспорваха наградите в конкурса, а домакин на техните изяви бе театър „Баковия”. Певците бяха разпределени в 8 категории от 4 до 18 годишна възраст.
Отличен дебют на международна сцена извън България, направи гласовитата Ивета Петрова, солистка на ВФ „Upstrteam Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова. Тя впечатли публика и жури не само с красота, но и с ярко запомнящото се изпълнение на своята конкурсна песен „Feeling good”, популярен хит във версия на Адам Ламбърт.
Журито единодушно й присъди първо място във възрастова група 16-18 години. Ивета получи и покана за участие в Международния фестивал в Сибиу – „HermannstadteFest” през 2018 г.
В журито на конкурса в Бакъу участваха звезди от Румънската Евровизия: Михай Александру - композитор и председател на журито, Алекс Флореа - хип-хоп изпълнител, Богдан Драгомир - журналист от радио „Румъния”, поп звездата Николета Матей - НИКО, композиторът Клаудиу Булете, тийн звездите Дария Танасъ и Алесия Попа, Симеон Леманов - певец от Русия, Румяна Начева - директор на Международния конкурс „Сребърна Янтра” във Велико Търново.
„Останахме изключително впечатлени от големия гала-концерт и участието на звездите Нико и Алекс, които пяха и с певци от конкурса, както и от уникалните изпълнения на лауреатите от танцовия конкурс, със силни хореографии и екзотични костюми – сподели Румяна Начева. - Но най-много се радвам за успешното представяне на българските участници – Ивета Петрова от Габрово и Лилия Ангеличева от Велико Търново!”

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото