Инвестиции от 6 млн. лева в завода за арматура на „Идеал Стандарт-Видима“

Топ новина! Kapatsitet-t-na-zavoda-e-uvelichen-s-edin-milion-izdeliya
Капацитетът на завода е увеличен с един милион изделия
Нови инвестиции в размер на 6 млн. лева са направени в завода за санитарна арматура на „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево през последните години в няколко инвестиционни проекта.

 Благодарение на тях през 2021 г. са произведени рекорден обем изделия, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Високото производство е резултат от клиентското търсене в момента – обясни директора на завода Емил Гатев. - През второто тримесечие на 2020 г. имаше сътресения, но в края на годината пазарите започнаха да се възстановяват. В момента цяла Европа и светът инвестират в инфраструктура, което е нашият сектор и това повлия и на нашето производство“. Според него „друга интересна причина е, че по време на пандемията хората, когато бяха в така наречения локдаун, започнаха да обновяват в домовете си, което се отрази на търсенето на нашите продукти. Горд съм да отбележа, че първо полугодие на 2021 г. ще приключим с близо 300 хиляди смесители повече, което се равнява на почти един месец повече работа. За да увеличим капацитета, наехме допълнително хорауточни още той. - Към днешна дата в завода за санитарна арматура работят 1600 човека, а в сравнение с миналата година това са с близо 200 човека повече.“

 

Реализирането на амбициозните инвестиционни планове продължават и през тази година, като за 2021 г. очакванията са те да достигнат най-малко 6 млн. лева. Инвестиционните проекти за тази година са продължение от 2020 г., когато макар и в условия на пандемия те възлизат на близо 5 млн. лв. Това за пореден път потвърждава доверието на „Идеал Стандарт Интернешънъл“ и че компанията инвестира в България заради отличните постижения на местния екип.

През 2021 г. фокусът е насочен върху подобряване на работната среда. „Направихме редица инфраструктурни ремонти в производството, както и нови помещения за почивка. Закупихме две нови дробометни машини в процес „Леярен“, които очакваме да пристигнат в края на юни – обясни още Емил Гатев. - За да градим допълнителен капацитет за следващата година, инвестираме в още една машина за леене под ниско налягане. През следващите месеци очакваме да пристигне машина за раздробяване на леяците в процес „Леярен“, за да успяваме да ги топим директно в пещите, където произвеждаме отливки и по този начин да станем още по-конкурентни. Друга инвестиция в процеса е в ръчни банцизи с автоматично спиране. Това е провокирано изцяло от нашето задължение да издигаме на все по-високи нива изискванията за здраве и безопасност в процесите“ - разказа Емил Гатев и поясни, че за компанията „основен приоритет е грижата за здравето на хората, защото само с тяхна помощ успяваме да произвеждаме висококачествена продукция“.

Той информира и за още един важен проект в завода: „Инвестирали сме в машина за фрезоване на телата първично преди шлайф-полирна обработка. По този начин значително облекчаваме труда на хората, а второто голямо предимство е, че с тази машина можем да произведем и най-авангардния дизайн в отговор на пазарното търсене. Концепцията за машината е разработена от инженерния екип на завода, а производител е българска фирма. При успех на проекта ще продължим да инвестираме в такова оборудване“.

В резултат на инвестиционните проекти капацитетът на завода ще бъде увеличен с един млн. броя изделия, т.е. от 6 на 7 милиона. „Така ще имаме запас от капацитет - заяви още Емил Гатев. - Допълнителните един милион бройки можем да произвеждаме, благодарение на хората, с които в момента работим, както и на новото оборудване. Нашият стремеж, както винаги, ще бъде да осигуряваме максимално добри условия на труд в заводите така, че хората да се чувстват добре. Нашето производство е специфично, с голям мащаб и с многообразни процеси, които сами по себе си биха могли да бъдат заводи. В момента подготвяме 5-годишна стратегия за развитие и ще споделя, че отново в завода ще бъдат направени най-големите инвестиции в компанията“, заключи накрая той.

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото