Интересът към Центъра не стихва

Топ новина! Stazhantskata-programa-se-prev-rna-v-svoeobrazen-tramplin-za-posledvascha-profesionalna-realizatsiya-na-mladi-hora
Стажантската програма се превърна в своеобразен трамплин за последваща професионална реализация на млади хора
Седем месеца след откриването на Центъра за споделени услуги на „Идеал Стандарт - Видима“ АД интересът към него, както и посещенията в него не стихват - сподели Моника Костадинова от пресцентъра на компанията.

 През изминалата седмица студенти от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ по специалността „Приложна лингвистика“ бяха на посещение в Центъра, за да се запознаят с възможностите за кариерно развитие в него – по време на своето обучение в университета и след получаването на дипломите си за завършеното от тях университетско образование.
„Посещението на студентите започна с представянето на ретроспективната изложба „70 години производство на смесители“ – разказа Моника Костадинова. – Директорът на Центъра Айлин Чаушева представи многообразието от финансово-счетоводни дейности и възможностите за използване на различни езици в работата. Тя обясни, че с прилагането на езиковите си познания младите хора могат да усвоят професия в областта на финансите и счетоводството, като обърна внимание, че в структурата се работи на 7 езика с 8 различни валути.
Със спецификата на своята работа студентите бяха запознати от ключови експерти в Центъра – Николай Ненков, ръководител „Управление на паричните потоци“, Спас Муздраков - главен икономист, специалист „Управление на паричните потоци“, Младен Христов – икономист, спeциалист „Управление на паричните потоци – плащания“, Кремена Златанова, главен икономист, ДДС-специалист, Моника Михайлова – икономист, специалист ДДС, Йорданка Василева – старши счетоводител, Ивайло Димов - счетоводител, Ивелина Рачева, Моника Кожухарова и Весела Песарова – специалисти Финансова отчетност – клиентски запитвания, Малгоржата Дончев – ръководител финансов сектор „Управление на задълженията“. По време на посещението Светла Георгиева, ментор на Стажантската програма, обясни на студентите как успешно да съчетаят своето обучение с работа и да открият бъдещата си професия чрез летния стаж на компанията. „През последните години Стажантската програма се превърна в своеобразен трамплин за последваща професионална реализация на млади хора в Центъра за споделени услуги“ – сподели тя.
А Айлин Чаушева подчерта още, че през изминалата Стажантска програма Центърът за споделени услуги е приел 7 стажанти и допълни, че насърчават студентите да дават предложения и нови идеи, особено когато виждат в тях всеотдайност, ентусиазъм и желание за учене в работата.
Каролина Средков информира, че: „През 2011 година в Центъра работеха само няколко души, а сега те са 65. Много се радвам, че продължихме растежа си и по време на пандемията. Вече можем да се завърнем в офиса, но след тези две години се оказа, че имаме нужда от по-голямо пространство. Днес, то вече е факт. Пожелавам на всички работата в новия офис да върви гладко, безпроблемно и успешно!“.
А реакцията на една от студентките от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ в края на посещението в „Идеал Стандарт - Видима“ беше с думите: „Малко е да кажа „Благодаря!“ за начина, по който бяхме посрещнати и запознати с възможностите за професионално развитие във вашата компания“.
Новият офис на Центъра за споделени услуги на „Идеал Стандарт – Видима“ АД в Севлиево беше открит официално на 11 май т. г. Тогава приветствие към гостите и служителите на Центъра отправиха Ярослав Дончев - изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“, Милена Богданова - директор Човешки ресурси – Източна Европа, и Каролина Средков - директор на Центъра за споделени услуги. Каролина Средков тогава сподели: „През 2011 година в Центъра работиха само няколко души, а сега те са 65. Много се радвам, че продължихме растежа си и по време на пандемията. Вече можем да се завърнем в офиса, но след тези две години се оказа, че имаме нужда от по-голямо пространство. Днес то вече е факт. Пожелавам на всички работата в новия офис да върви гладко, безпроблемно и успешно!“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни