Имануел Щарк спечели Обиколката, Преслав Балабанов завърши с първите в Габрово

Топ новина! Nositelyat-na-zhiltata-flanelka-finishira-s-osnovnata-grupa
Носителят на жйлтата фланелка финишира с основната група
Имануел Щарк от отбора на „P&S Metalltechnik“ спечели 68-тата колоездачна Обиколка на България.

 Германецът доминира изцяло в тура и напълно заслужено триумфира като краен победител, като освен жълтата фланелка взе и зелената - за най-добър катерач. Щарк нанесе своя удар във втория етап - от Пловдив до Троян, при изкачването на Беклемето и до края не изпусна лидерската позиция.
Състезателят на немския „P&S Metalltechnik“ не допусна изненади и в последния етап от Карнобат до Габрово (188 км), който включваше изкачване на Шипка в края. Щарк пристигна на площад Възраждане в челната група и пресече финала на шеста позиция. Спринтът в Габрово беше спечелен от белгиеца Тимо Килих (Alpecin-Fenix Development Team), следван от Мирко Маестри от италианския (Bardiani) и съотборника си Айко Бащайнс. В челната група бяха и трима българи. Един от тях беше габровският талант Преслав Балабанов, състезаващ се за отбора на „Несебър Шокблейз“. Преслав направи отлично каране в последния етап, задържа се с лидерите при изкачването на Шипка, което премина на доста високи обороти и пристигна с първите на финала в родния си град. Стефан Христов (Хемус 1896-Верея) и Евгени Балев (Сливен) бяха другите двама родни колоездачи в челото.
В крайното генерално класиране на 68-та колоездачна Обиколка на България Имануел Щарк завърши с общо време 18 часа, 45 минути и 46 секунди и аванс от 34 секунди пред Георг Щайнхаузер от „Tirol-KTM“. На 39 секунди от победителя остана Тимо Килих (Alpecin-Fenix Development Team). Най-добре представилият се български колоездач в тура е Стефан Христов. Той пробва две атаки при изкачването на Шипка в последния етап, но те не му донесоха успех и в крайна сметка победителят в тура от 2015-та завърши на 9-та позиция в генералното класиране, на минута и 25 секунди от Имануел Щарк.
Балата фланелка за най-добър колоездач до 23 години облече Георг Щайнхаузер (TIROL-KTM), а зелената - за най-активен състезател, заслужи унгарецът Балаш Рожа (Epronex - GESU Bikewear CT). Отборен първенец в тура стана испанският „Electro Hiper Europa“.
Наградите в Габрово връчиха кметът Таня Христова, заместник-кметът Мария Йозова, Николай Пенов - гл.експерт в сектор спорт в Община Габрово, Коста Чолаков - главен изпълнителен директор на ДЗИ, Любослав Венков - заместник-председател на българската колоездачна федерация и президентът на БКФ - Драгомир Кузов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото