„Идеал Стандарт-Видима“ с дарения от близо 75 хил. лв. за болниците в Габрово и Севлиево

Топ новина! „Ideal-Standart-Vidima“-dari-75-hil.-lv.-na-bolnitsite-v-Gabrovo-i-Sevlievo
„Идеал Стандарт-Видима“ дари 75 хил. лв. на болниците в Габрово и Севлиево

Севлиевската компания „Идеал Стандарт-Видима“ е направила дарения от близо 75 хил. лева за областната болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово и МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево.

 Информацията съобщи за вестника Моника Костадинова от пресцентъра на компанията. Направените дарения са за закупуване на необходимата медицинска апаратура, дезинфектанти, лични предпазни средства и други необходими за нормалното функциониране на двете здравни заведения консумативи в условията на пандемията COVID-19. Финансовата подкрепа, предназначена за МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ е близо 48 500 лева, а за МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – 25 хил. лева.

 

Настоящата епидемиологична обстановка ни кара да сме още по-отговори в социалната си политика и подкрепа на здравеопазването, което е сред основните ни приоритети през годините, защото вярваме, че така ще допринесем за предоставянето на по-високо ниво на медицински грижи за обществото“ – заяви по повод заделените от компанията средства в подкрепа на двете здравни заведение изп.-директор на „Идеал Стандарт-Видима“ в Севлиево Ярослав Дончев.

 

В края на втората десетдневка на октомври в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ беше открита и лаборатория за PCR-тестове, за доказване наличието на COVID-19 инфекцията, за чието оборудване са насочени и част от средствата, дарени от севлиевската компания /смесители, мивки, тоалетни, душове и др./. А функционирането на лабораторията дава възможност да се тестват своевременно както пациентите, така, при необходимост, и персонала на здравното заведение.

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото