„Идеал Стандарт - Видима“ инвестира в отделения на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с висока социална стойност

Препоръчана! D-r-Neli-Savcheva-i-Yaroslav-Donchev
Д-р Нели Савчева и Ярослав Дончев
Основен фокус в социалната политика на „Идеал Стандарт – Видима“ АД през последните няколко години е подобряването на условията в здравните заведения в региона и инвестиране в модерна медицинска техника.

Едни от най-значимите дарения са направени в областната болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ - в Акушеро-гинекологичното отделение, в Нервно отделение и в Клинична лаборатория. продължава на стр. 3
По време на представянето на направените инвестиции от компанията, ръководството на болницата покани Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“, и журналисти от региона.
„През годините „Идеал Стандарт - Видима“ се доказа като един от най-големите дарители на областната болница. Досега от компанията са инвестирали в Хирургично отделение, Педиатрия, Неврология, Ортопедия и травматология, Вътрешно отделение, Кардиология, Клинична лаборатория и PCR лаборатория“, заяви д-р Нели Савчева, заместник-председател на Съвета на директорите на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.
„Здравеопазването е приоритет номер едно за нас. Ние всяка година подпомагаме и надграждаме тази помощ за всички здравни заведения в региона. Само за 2021 г. реализираните инвестиции за по-добро здравеопазване са над 300 000 лева. Създаването на по-добри условия на работа и предоставянето на нова апаратура, вярваме, че са и възможност за привличане на млади специалисти. Всички инвестиции, които са направени в апаратура и обзавеждане, са в отделения, където има висока социална стойност. Вече 30 години един от основните ни приоритети е социалната дейност – здравеопазване, образование, култура, спорт“, сподели Ярослав Дончев по време на посещението в здравното заведение.
Д-р Ангел Анчев с гордост представи обновеното АГ отделение с думите: „Успяхме да направим отделение, което се равнява на най-добрите в страната. Условията са много добри и се надяваме все повече жени да избират да раждат при нас. Стаите са обновени и има възможност бебетата да са при майките, което досега не беше така“.
В Нервно отделение д-р Николай Влаев показа обновените стаи и различния подход при тяхното изграждане, съобразен в зависимост от състоянието на пациентите, и обясни: „Във всяка стая са изградени санитарни помещения, включително и такива за инвалиди, което стана възможно благодарение на „Идеал Стандарт – Видима“.
Посещението на журналистите завърши в Клинична лаборатория, където беше показана най-новата медицинска апаратура за коагулация и биохимичен анализ - последната голяма инвестиция на „Идеал Станадрт – Видима“ за МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. „Двата основни апарата определят качеството на работа на много високо ниво. Техниката, която получихме, е на стойност около 115 000 лв. Клинична лаборатория е една от възловите структури за болницата, тъй като те са в основата другите отделения да си свършат качествено работата. Точността на резултатите са предпоставка за точна диагноза и подходящо лечение. Инвестицията в тези структури се отплаща многократно с високото ниво на обслужване, бързина на изследванията и качествено лечение.“
„Апаратите са на едни от най-добрите световни производители на медицинска техника“, обясни д-р Милена Господинова и допълни: „С новия апарат за коагулация точността е изключително висока и много по-бързо са готови резултатите. С апарата за биохимичен анализ в пъти е съкратено времето на едно изследване. Ще дам един пример - от вземането на пробата до крайния резултат е необходим около един час, т. е. ако кръвта е взета в Спешно отделение и пациентът е тежък случай, докато се настани на легло – резултатът е готов и се изпраща по електронен път чрез вътрешната система на болницата“.
„Областните болници имат изключително социална функция и дарителската подкрепа на „Идеал Стандарт – Видима“ косвено влияе върху социалната дейност на болницата. Добрата база дава възможност за работа на много млади хора. В момента специализантите стават повече, което много ни радва“, каза д-р Михов в края на посещението.
Домакини на посещението бяха д-р Минко Михов, директор на болницата, д-р Нели Савчева, заместник-председател на Съвета на директорите на болницата, д-р Николай Пенчоков - директор на РЗИ – Габрово, д-р Ангел Анчев - завеждащ АГО, д-р Николай Влаев - завеждащ Нервно отделение, и д-р Милена Господинова, завеждащ Клинична лаборатория.

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни