Габровската АМК с нов собственик

Топ новина! Kaloyan-Ivanov
Калоян Иванов
Габровската AMK „Drives & Automation“ от Първи януари 2021 т. става собственост на предприемаческите фамилии на Arburg Hehl и Keinath, които придобиха AMK Arnold Muller GmbH & Co KG

Това съобщи в социалната мрежа Facebook нейният управител Калоян Иванов. За в бъдеще предприятието ще оперира под името AMKmotion GmbH + Co KG. Групата предприятия AMK със седалище в Кирххайм/Тек е сред водещите международни технологични лидери в сегментите „Електрическа задвижваща техника“, „Управляваща техника“, „Промишлена автоматизираща техника“ и „Автомобили“. Вече от две десетилетия насам AMK е в тясно партньорство с Arburg в разработката на електрическа задвижваща техника. Това сътрудничество е допринесло в значителна степен за успеха на електрическите шприцмашини Allrounder.

 

За изминалите пет десетилетия AMK се превръща от производител на двигатели в системен доставчик. Групата AMK е разделена в две направления. Портфолиото от продукти на сегмента „Drives & Automation“, който досега беше част от AMK Arnold Müller GmbH & Co. KG, обхваща двигатели, централизирани и децентрализирани задвижващи решения, както и управления. Сегментът „Автомобили“ на AMK Automotive GmbH & Co. KG произвежда компресори и системи за въздушно окачване, както и сервоусилватели на волана. През 2016 година германското семейно предприятие със своите два сегмента беше продадено на китайския инвеститор Zhongding Holding Europe GmbH.

 

Поради желанието за стратегически промени на китайския собственик, пред предприемаческите фамилии Hehl и Keinath се открива шанса за придобиване на сегмента „Drives & Automation“ с дружеството AMK Arnold Müller GmbH & Co. KG.

 

„Ние сме много доволни от това важно придобиване“, коментира Michael Hehl, управляващ съдружник и говорител на мениджмънта на Arburg. „Така подчертаваме значението на електрическите шприцмашини, чийто дял в нашето портфолио расте непрекъснато от години и има още много потенциал за в бъдеще.“

 

Досегашното дружество AMK Arnold Müller GmbH & Co. KG за в бъдеще ще оперира под името AMKmotion GmbH + Co KG. Запазва се персонала от някогашния сегмент на AMK „Drives & Automation“ във филиалите Кирххайм/Тек и Вайда в Германия, както и в Габрово, България /бел. ред.: Германската компания стъпи на габровска територия през 1998 г./.

 

Придобиването на това важно подразделение на AMK има за цел да предостави на Arburg достъп до неговите технологии и ще окаже влияние върху бъдещата развойна дейност. Това ще позволи новаторските усъвършенствания в задвижващите системи на електрическите машини Allrounders да бъдат направени още по-бързо и ефективно.

 

Освен технологията и дългогодишното партньорство, при закупуването, за съдружниците на Arburg от съществено значение е била и солидната основна философия на новото предприятие. AMK и Arburg традиционно споделят общи ценности и държат на дългосрочната предприемаческа ангажираност с оглед на стабилността и устойчивата, ориентирана към ноу-хау стратегия.

 

Съдружниците на Arburg не придобиват някоя непозната им до сега фирма: партньорството в разработките с Arburg в сегмента „Двигатели“ датира още от 1994. Важен крайъгълен камък на успешното сътрудничество беше пускането на пазара на първите електрически серийни машини, серията Alldrive, през 2001 година. Оттогава машините Allrounder A в значителна степен са оборудвани със задвижващи компоненти на AMK.

 

Изискванията на Arburg за енергийна оптимизация, защита на околната среда и спестяване на ресурсите бяха сериозно подкрепяни от AMK и бяха реализирани с техните задвижвания. Във връзка с успешните разработки, през 2013 година AMK беше отличена с наградата на Arburg за енергийна ефективност.

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото