Габриела Кунчева от ПГТ „Пенчо Семов“ начело в „Най-добра бизнес идея“

Топ новина! Gabriela-Kuncheva-ot-PGT-„Pencho-Semov“
Габриела Кунчева от ПГТ „Пенчо Семов“

Габриела Валентин Кунчева от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово спечели първо място в Националното състезание “Най-добра бизнес идея”, организирано от просветното министерство.

 Форумът се проведе в Пловдив в рамките на Панорамата на професионалното образование. Габриела е в 12-ти клас в специалността “Икономика и мениджмънт”, а неин ръководител е главният учител по икономическите дисциплини Пенка Пенева.
Нашето момиче е участвало в надпреварата със свои връстници от училищата по икономика в страната, които са се класирали от 1 до 24 място на предварителната квалификация, проведена сред 69 ученика. Темата на казуса, по който са работили младите „икономисти“, разпределени в екипи, е „С пари всеки може,без пари само истински можещите!“.
Изискването е било да стартират бизнес с начален капитал до 1000 лв, без он-лайн магазин.
Освен медал, купа, грамота и предметни награди за първото място, Габриела получи и сертификат, с който може да кандидатства в УНСС - София, за специалност “Предприемачество” с оценка от конкурсен изпит Отличен 6.00, информира за вестника нейният ръководител Пенка Пенева.
Своя предприемачески дух, освен в часовете по професионална подготовка, тя развива и чрез участието си в
Ученическа компания „ЕксЕкспрес“ на “Джуниър Ачийвмънт - България“, която действа на принципа на реално действащо предприятие. През 2016 г. тя, заедно с екипа от фирмата, спечели номинация за социална иновация на изложението на учебните компании във Велико Търново и достигна до финала на националното състезание “Изгряващи звезди” в София.
„С участието си в Националното състезание „Най-добра бизнес идея” Габриела Кунчева представи достойно ПГТ
„Пенчо Семов“ и защити водещата позиция на гимназията в обучението по икономика и предприемачество“, бе
категорична Пенка Пенева.
Тя пожела на Габриела Кунчева да прилага в понататъшното си развитие всичко научено в специалност  „Икономика и мениджмънт“ и с това достойно да защитава името на Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото