Две първи места за габровските колоездачи от Купа Мургаш

Топ новина! <p>Представители на колоездачните клубове в Габрово взеха участие в надпреварата
Две първи места за габровските

Представители на колоездачните клубове в Габрово взеха участие в надпреварата по планинско колоездене за Купа Мургаш. Състезанието има славата на едно от най-трудните в България и тази година събра рекордния брой от 130 състезатели, разпределени в няко

Сред участниците бяха 11 габровски колоездачи от клубовете „Георги Одрински-МТБ“, „Исполин“, „Янтра“ и „Underground riders“, като двама от тях извоюваха победи в своите групи.
Косара Ботева от КК „Георги Одрински-МТБ“ беше най-бърза при Жени-хоби. Те се състезаваха по дистанция от 44 километра, от които първите 17 бяха изкачване със среден наклон от 6% и сборна денивелация от 966 метра до връх Мургаш. До 37-я километър Косара държеше лидерската позиция, но беше застигната от представителката на домакините Милена Станчева, подпомагана от свой съотборник. След оспорвана битка Косара успя да се наложи и изпревари съперничката си на последната височина, с което си осигури първото място. В същата група представителката на КК „Исполин“ Петя Стоева завърши шеста.
Победа извоюва и Александър Александров, който представяше отбора на „Underground riders“. Той беше най-бърз от всички участници в категория Мъже-хоби, които въртяха също по 44-километровата дистанция. Съотборникът му Калин Митев се класира четвърти, а Стилян Стоев от „Исполин“ завърши 34-ти.
В категорията на Мъже-елит, които се състезаваха по маратонския 66-километров маршрут, участва Николай Костадинов от КК „Георги Одрински“. Той завърши на 26-то място от общо 40 стартирали.
В юношеската надпревара (44 км) се пуснаха най-голям брой габровски колоездачи. Димитър Дамянов и Станислав Илиев от „Исполин“ заеха пето и осмо място. Калоян Митев от „Underground riders“ се класира десети, а Стойчо Стоев от „Янтра“ финишира 12-ти, от общо 21 състезатели.
В групата Ветерани-елит (над 40 години), които също въртяха изморителния 66-километров маршрут, участва новият председател на УС на колоездачен клуб „Янтра“ Николай Коев. Той се класира на пето място.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни