Довечера в София обявяват победителите в „Баня на годината 2018“

Водеща! Dovеchеra-v-Sofiia-obbavvavat-pobеditеlitе-v--Banna-na-godinata-20188
Bania.jpg
Довчера в Sofia Event Center пред медиите, пред изтъкнатите личности отархитектурата и дизайна – членове на журито на конкурса и победители от миналогодишни издания, ще бъдат обявени победителите в петнадесетото издание на „Баня на годината 2018“.

Тази година надпреварата е в четири категории: „Санитарни помещение в офис сграда – BIM проект“ /BIM - Building Information Modeling, което по същество е Строително информационен модел, чрез който се създава и управлява документацията за един проект през целия му живот – от архитекта, през инженерните специалисти, строителите и поддръжката насградата/, като в тази ктатегория са подадени само два проекта, „Идеалната училищна тоалетна – 3d проект“ /представени 11 проекта/, „Идеалната семейна баня – 3d проект“ /представени 36 проекта/ и „Реализирана баня в жилищна сграда“ /представени 4 проекта/.

Участниците в 15-то издание на „Баня на годината 2018“ имаха право да работят индивидуално или екипно, като работата им да отгововарят наизискванията, съобразени с най-новите световни тенденции вдизайна и проектирането на бани в обществени и жилищни пространства. Новите критерии за оценяване наподадените дизайнерски решения са формирани според изискванията и спецификите за категориите, и са съгласувани с експертното жури. За оценяващите приоритетите са свързани с изискванията за постигане на хармоничен, естетичен и цялостен образ на интериора, адекватност на решенията към съответната сграда. Както и търсене на дизайни в съзвучие със световните тенденции, енергоефективни и иновативни решения за баня чрез продуктите на Ideal Standard, важен критерий е и доколко реализуем и приложим е всеки проект.

Подадените проекти в четирите категории са оценявани от над 20-членно професионално жури с председател Христо Караиванов, директор продажби за Източна Европа на „Идеал Стандарт-Видима“ АД, арх. Албена Владимирова-Андреева, Васил Велчев, който е и член на журито на най-големия конкурс за дизайн в света „A’Design award” и др.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни