Добър старт за колоездачите на „Янтра”, Стойчо Стоев с покана за националния

Топ новина! <p>Състезател на колоездачен клуб „Янтра“ получи покана да бъде част
Добър старт за колоездачите на

Състезател на колоездачен клуб „Янтра“ получи покана да бъде част от националната гарнитура при юношите старша възраст, която ще представи страната в международното състезание от календара на UCI (Международен колоездачен съюз) „Гран

 Поканата е за Стойчо Стоев, който се представи силно в първата надпревара за сезона у нас на шосе. Всъщност това беше двудневно състезание с три отделни старта - два за Купа „Павел баня“ (критериум по улиците на града и общ старт) и един за Купа „Георги Коев“ в Казанлък.   
Възроденият КК „Янтра“, лицето на който вече са известните имена в българския колоездачен спорт Светослав Чанлиев, Даниел Петров и Стефан Иванов, направи едно добро представяне и даде заявка за обещаващ сезон. Клубът участва в състезанието със седем колоездачи в три възрастови групи - момчета, юноши младша и старша възраст. 
При най-големите, в конкуренцията на още 54-ма състезатели, Стойчо Стоев завърши на 9-то място 50- километровия критериум за Купа „Павел баня“, а в общия старт на следващия ден, който включваше изкачване до Бузлуджа, се класира осми.
Малко след старта на надпреварата, след неправомерно затваряне от друг състезател, Стойчо изостана и започна изкачването от задна позиция. Той обаче демонстрира добро темпо и до третия километър успя да застигне челната група. Веднага след това започнаха атаки от представителите на КК „Несебър“ и челото се редуцира до 10 човека. Малко преди финала напред се откъснаха двама колоездачи, на 50 метра пред други шестима, сред които беше и Стоев. Състезателят на КК „Янтра“ пресече финала осми и след доброто си представяне на Бузлуджа получи покана за участие в международното състезание Гран при на Слънчев бряг с екипа на България. Другият представител на клуба в тази възрастова група - Илия Цонков, пресече финалната линия 16-ти.
При момчетата силно представяне в общия старт направиха Преслав Балабанов - внук на известния в близкото минало национален състезател Димитър Балабанов, Николай Дянков - племенник на националния състезател Николай Дянков, и Виктор Христов, които наредиха КК „Янтра“ на трето място в отборното класиране на изкачване от общо 15 състава. В конкуренцията на още 57 момчета, Преслав финишира 4-ти, Николай се класира 11-ти, а абсолютният дебютант Виктор Христов зае 15-то място. От самото начало на състезанието се вдигна висока скорост, която доведе до разкъсване на основната група. Два километра след старта напред се откъсна група от 15 човека, в която бяха и тримата представители на КК „Янтра“. Впоследствие от тази група се отдели друга, с четиримата най-добре подготвени колоездачи в състезанието, сред които беше и Преслав Балабанов. С много мощна езда те достигнаха първи финала, а в заключителния спринт габровският колоездач остана четвърти. Преслав се представи най-добре и в първия старт от надпреварата за Купа „Павел баня“ - 20-километровият критериум по улиците на града, в който зае 10-то място.
При младшата възраст КК „Янтра“ беше представен от Мартин Пенчев и Цветан Иванов. Те се наредиха съответно 15-ти и 17-ти в общия старт, от 54-ма стартирали.
КК „Янтра“ и партниращият му КК „Исполин“ благодарят на всички спонсори и благодетели за оказаната финансова помощ. Двата клуба набират и нови таланти, желаещи да се занимават активно с колоездене в дисциплините маунтийн байк и шосе. Те могат да се запишат на място в спортен комплекс „Христо Ботев“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни