Децата на Весела Пенева с концерт във Ватикана

Водеща! Emili,-Simona-i-aleksandra
Емили, Симона и Александра

Възпитаниците на Музикален клуб „Весела“ Емили Цонева, Симона Тодорова и Александра Станева участваха в концерта, посветен на Празника на българската писменост и култура и българското председателство на Съвета на Европейския съюз във Ватикана в Рим, съобщи за вестника Весела Пенева.

 

Концертът се е провел под Патронажа на Негово Превъзходителство посланикът на Република България към Светия Престол и Малтийския орден проф. Кирил Топалов, със съдействието и партньорството на италианското училище с прoфил изкуства "Св.Франциск от Асизи", чиито солисти и хор са участвали в концерта, и българското училище "Асен и Илия Пейкови" в Рим. „Концертът беше под мотото „Деца на единна Европа“ - обясни Весела Пенева. - Той беше организиран от арт център „Стринджендо“, който е и организатор на ежегодния Международния фестивал на изкуствата „Трикси“. В концерта във Ватиката участваха лауреатите от миналогодишното издание на „Трикси“ в раздел „Класика“.

От България, освен малките габровски пианисти в концерта е участвала и Биляна Динкова от НУМТИ "Добрин Петков" в Пловдив. „Емили, Симона, Александра и Биляна представиха блестящо българската клавирна школа пред многобройната и разноезична публика - оцени изпълненията на малките клавирни виртуози Весела Пенева. - Концертът беше истински празник на духа за което допринесе и виртуозното изпълнение на проф. д-р Ростислав Йовчев, председател на международното жури на фестивала, който подкрепи младите таланти“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни