Антония, Далия, Инес и Ивета впечатлиха жури и публика на ,,Еvergreeen fest Sofia 2019”

Топ новина! Antoniia,-Daliia,-Inеs-i-Ivеta-vpеchatliha-zhuri-i-publika--na-,,Evvrgrrrrn-ffst-Sofia-20199-
Evargriinfest.jpg
Антония, Далия, Инес и Ивета от севлиевската вокална формация „Upstream Voices” впечатлиха жури и публика по време на Първия Национален музикален фестивал „Еvergreen fest Sofia” за деца и младежи, любители на вечните и незабравими евъргрийни и джаз стандарти, информира Ценка Горалова, вокален педагог на формацията.

Идеята за провеждането на музикалната проява е на директорът на фестивалаРумяна Коцева, която е певица и вокален педагог, както и преподавател по поп и джаз пеене в НЧ „Д-р Петър Берон 1926 г.“. Организатори на първия „Еvergreen fest Sofia” са фондация „Музика Вива“, НЧ „Д-р Петър Берон 1926“ и музикално-издадетлска къща „Студио Артес“ с подкрепата на фондация „Седмица на мира“ на Юджи Мията от Япония.

„Трио „АДИ“ в състав Антония Пенева, Далия Ковачева и Инес Митева станаха комплексен победител в шеста група - вокални състави и групи, съобщи Ценка Горалова. - Те изпълниха с блестяща интонация акапелна версия на „Оver The Rainbow” из мюзикъла „Магьосникът от Оз“. Възпитаничките на ,,Upstream Voices“ бяха единствените изпълнители на фестивала, дръзнали да се представят с акапелно пеене в многоглас и без съпровод. Това направи изключително впечатление на звездното жури в състав: Камелия Тодорова и Васил Петров - най-големите джазвокалисти в България, както и Светослав Николов - програмен директор и водещ на радио Jazz FM”.

Талантливите певици са получили диплом, плакет и специални поздравления от цялото жури, както и от Даниела Кузманова и Румен Бояджиев от ФСБ, създатели на фондация „Музика Вива“.

Красивата и талантлива габровка Ивета Петрова участва в етвърта възрастова група и спечели приз за най-артистично изпълнение, диплом и плакет. Младата певица изпълни с много финес, емоция и артистичност популяр-на версия на „Lullaby of Birdland“ от репертоара на кралица та на джаза- Елла Фицджералд, в аранжимент на Валери Костов. Васил Петров, впечатлен от изпълнението и професионализма на Ивета я покани да участва в неговите бъдещи концерти и проекти.

По време на Гала-концерта и връчването на наградите присъства поетесата Надежда Захариева, директор на НЧ “Д-р Петър Берон 1926“.

Във всяка възрастова група, които са били 6, е излъчен по един комплексен победител, както и са връчени специални награди. „Организаторите се постараха всички участници и гости да се почустват като на празничен концерт“, коментира Ценка Горалова. Тя съобщи още, че в свое интервю пред медиите Светослав Николов от Jazz FM е споделил, че „джаз стандартите и евъргрийните поставят основите на певческото майсторство на устремилите се към бъдеще в музиката в който и да е жанр. Те възпитават в любов към мелодията, развиват способността на вокалистите да суингират, правят ги увлекателни разказвачи на истории. Стъпили на тази стъбилна основа, изпълнителите с лекота ще могат да вграждат своя характер и да споделят преживяванията си във всяка форма на музикално изразяване.“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото