Затварят Вагонния, 100 души на борсата

Топ новина! Pandemiyata-ob-rkala-grafika-na-proizvodstvo,-tv-rdi-upravitelyat-Valeri-Dimitrov
Пандемията объркала графика на производство, твърди управителят Валери Димитров
От БДЖ обвиняват предприятието, че не е спазило сроковете по договора за изпълнение

Вагонно-ремонтният завод в Дряново затваря врати. Повече от 100 души са били изпратени на борсата и остават без препитание в навечерието на коледните и новогодишни празници. Ръководството обвинява БДЖ в неизпълнение на договори. Такова обвинение към самия завод пък има и от българските железници – оттам посочват, че има договор от 2021 г., приключил през април 2023 г., но той не е изпълнен, въпреки че са били изплатени 7 милиона лева за предаването на 15 вагона.
„През 2021 г. стартирахме договора и наистина тогавашното ръководство осигури в бърз порядък да се изплати сумата по аванса. В рамките на много кратък срок от време, в порядъка от 8 месеца, ние разбработихме техническа и технологична документация, която позволява изработването не на 15, а на 100 вагона. През декември същата година показахме прототипа, но възложителят не присъства. Впоследствие се стигна до забавяне поради пандемията и забавени поръчки от външни контрагенти, тъй като ние внасяме продукти, които в България не се произвеждат”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Валери Димитров, управител на завода.
„Единственото, което поискахме от БДЖ, е да се промени графика, тъй като имаше забавяния.  Не сме искали да се увеличава цената или нещо друго”, добави той. И заяви, че ще бъде започната процедура срещу БДЖ.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни