Явор Божанков: Корупцията в България е причина за бедността

Водеща! Yavor-Bozhankov
Явор Божанков
Правосъдната реформа е първата ни стъпка към нормален живот, категоричен е водачът на листата на “ПП-ДБ“

„Корупцията в България не е следствие. Тя е причина. Причина за това българският народ да е подложен на най-страшната форма на геноцид – бедността“. С тези думи Явор Божанков мотивира решението си да влезе в политиката преди 7 години и днес да е водач на листата на коалицията на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Габровска област.  
„Трябва да е ясна връзката между корупцията и лошата инфраструктура, между корупцията и некачественото здравеопазване, между корупцията и ниските заплати, мизерните пенсии. Ето един пример: финансовият министър на ГЕРБ Владислав Горанов беше санкциониран по закона „Магнитски” за отклонени 600 млн. лева данъци. Ако тези пари бъдат конвертирани в детски болници, в училища и в инфраструктура – ето го огромният обществен ресурс, който най-вероятно е изтекъл в офшорки към трети страни“, категоричен е 33-годишният юрист. 


Явор Божанков е завършил право във ВТУ. Не крие, че за политиката го запалил Кристиан Таков, който е негов преподавал в университета.  Като народен представител през последните 6 години Явор Божанков активно се бори за осъществяване на съдебната реформа в България, за спиране на манипулациите в изборния процес, за защита на околната среда и устойчивото развитие. 
Като съосновател на сдружение „С вяра в доброто“ през 2014-а година му е присъдена наградата на БНТ и вестник „24 часа“ „Достойните българи“. Семеен е и е баща на двама синове.
    
Текстът е предоставен от предизборния щаб на "ПП-ДБ" съгласно договор за отразяване предизборната кампания на коалицията.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни