Явор Божанков: Еврото не е робство, но пречи на бандитите

Препоръчана! Yavor-Bozhankov
Явор Божанков
“Патриотичният“ референдум е само пропаганда, категоричен е водачът на листата на “ПП-ДБ“ в Габровска област

„Темата с Еврозоната в България е пример за целенасочена дезинформация“. Това заяви Явор Божанков, водач на листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Габровска област. 
Той нарече лъжа твърденията, че приемането на еврото „ще ни докара до просешка тояга, ще ни задигнат богатствата, ще ни поробят, ще ни сложат под контрол“. 
Референдумът, който „Възраждане“ организира, а от БСП подкрепят, има единствено пропаганден характер. Защото България вече е приела еврото – с присъединяването си към ЕС. Въпросът сега е кога чисто технически европейската валута ще влезе в сила у нас, обяснява 33-годишният юрист.

Очевидно е, че Русия има интерес да останем колкото се може по-дълго в периферията на Европа, вместо да се приближим към центъра ѝ, казва още той. Според него, „това съвпада и с интересите на родните бандити. КТБ нямаше да бъде източена, ако тук имаше контрол Европейската централна банка, категоричен е Божанков. Нито пък държавната Банка за възстановяване и развитие щеше да си позволи да раздава кредити само на кухи фирми от кръга около ГЕРБ. На местните играчи схемите им са по-лесни, когато контролът е занижен“.


Текстът е предоставен от предизборния щаб на "ПП - ДБ" съгласно договор за отразяване предизборната кампания на коалицията.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото