Ясен е съставът на Районната избирателна комисия

Топ новина! Predlozheniyata-za-s-stava-na-RIK-byaha-podkrepeni-edinodushno
Предложенията за състава на РИК бяха подкрепени единодушно
Пълно съгласие за ръководството на Районната избирателна комисия в Габрово постигнаха представителите на парламентарно представените партии и коалиции, по време на проведените днес консултации за състава на РИК за произвеждане на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. Консултациите бяха свикани и водени от областния управител на Габрово Невена Минева.

 

Всички представители на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове в Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, направиха предложения за състав на членове на РИК - Габрово.

Подкрепени единодушно бяха предложенията за председател, секретар и двамата заместник – председатели, както и за членовете на РИК от съответните квоти. Не се постигна съгласие за определяне представителя от КоалицияОбединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, която има право на един член в състава, а бяха излъчени две предложения. При така създалата се ситуация Централната избирателна комисия ще го определи служебно.

Предстои областният управител Невена Минева да изпрати своето предложение в ЦИК за назначаване на Районна избирателна комисия – Габрово. Ръководство, което ще бъде предложено, е за председател - Мария Недева, излъчен от ПП ГЕРБ, двама зам.-председатели - Евгени Попов и Маргарита Ангелова – съответно от ПП ДПС и ПП „ВОЛЯ“, и секретар Еленка Колева – от Коалиция „БСП за България“.

 

Съставът на РИК ще е с общ брой 15 члена, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е както следва: ПП ГЕРБ - 6, Коалиция „БСП за България“ – 4, ПП „Движение за права и свободи“ – 2, Коалиция „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО” – 1, ПП „ВОЛЯ“ – 1, КОАЛИЦИЯ „Демократична България – ОБЕДИНЕНИЕ“ – 1.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни