„Янтра“ поведе на вицешампиона, но отстъпи в Берковица

„Yantra“-stigna-samo-do-19-49
„Янтра“ стигна само до 19:49
Мъжкият отбор на „Янтра“ записа загуба при завръщането си в Държавното първенство по Ръгби 15 след тригодишна пауза.

 На старта на новото първенство габровският тим гостува на вицешампиона за 2021-ва „Балкански котки“ в Берковица и отстъпи с 19:49.
Селекцията на играещия треньор Венелин Иванов направи добро първо полувреме на терена в Берковица. Домакините поведоха с три бързи есета на състезатели от силната тричетвъртна линия на „котките“ - Цветостин Цветков, Цветослав Кръстев и Александър Одаджийски. “Янтра“ обаче отговори с два пробива в точковото поле на домакините, дело на Петър Ганев и Александър Минков, и точен допълнителен удар от Светослав Насвади. В 38-та минута тимът от Берковица реализира и наказателен удар чрез Кристиян Павлов за 18:14 на почивката. Второто полувреме започна успешно за габровския отбор и две минути след подновяването на играта „Янтра“ поведе. Есето за 18:19 реализира Даниел Цвятков. Постепенно обаче домакините наложиха пълен контрол върху играта. По-добрата физическа и кондиционна форма на вицешампионите даде своето отражение и в оставащото време те успяха да отбележат нови пет есета и три допълнителни удара за крайното 49:19.
Двама играчи от бившия отбор на „Варварите“ (София) дебютираха за „Янтра“ в стартовия състав - Светослав Насвади и Георги Милков. Сред резервите бяха Огнян Хранов и Константин Бернер.
„Нещата се развиха по очакван от мен начин. Имаше домакински натиск в началото, но след като премина се поокопитихме и реализирахме две есета. Второто полувреме също тръгнахме добре и поведохме, но след 50-та минута започна да ни става вече трудно. Направихме и шест смени, за да могат да играят всички. Домакините направиха хубави атаки, което беше очаквано предвид факта, че тяхната тричетвъртна линия е почти тази на националния отбор - много по-често играят заедно, ходиха на лагери, играха мачове и т.н. Момчетата играят от няколко години заедно и са доста среботени. Имаха обаче и малко шанс, защото ние сгрешихме при две ритнати топки и веднага ни наказаха за това - коментира Венко Иванов - Не съм очаквал да победим „Балкански котки“ в Берковица, но видях, че отборът ни играе много по-добре и има потенциал. Куца ни това, че не сме обиграни още. Трудно се събираме на тренировки предвид факта, че всеки работи. Едва последната седмица направихме по-хубави тренировки с повече хора. Ще трябва да правим корекциите в движение“, допълни наставникът на габровския отбор.
Идната неделя, 31 октомври, „Янтра“ ще приеме „Локомотив“ (София). За този двубой в състава ще се завърнат Ивайло Ялъмов и Алекс Попов, които пропуснаха гостуването в Берковица. Очаква се да се включат и още няколко момчета от бившия тим на „Варварите“. Мачът е на терен „Христо Смирненски“ в квартал Хаджицонев мост от 14.30 часа.
„Янтра“: Едуард Илиев, Камен Ножаров, Георги Дженков, Пламен Лалев, Венелин Иванов, Георги Милков, Цветомир Илиев, Димитър Георгиев, Ивайло Пешев, Даниел Цвятков, Александър Минков, Светослав Насвади, Михаил Михов, Петър Ганев, Красен Боев (Деян Дончев, Филип Минков, Огнян Хранов, Константин Бернер, Илиян Николов, Евгени Шанов)

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни