Трима габровци допринесоха за нова ръгби победа на България, Ивайло Иванов с хеттрик

Dimit-r-Georgiev-na-blokazh
Димитър Георгиев на блокаж
Мъжкият национален отбор по ръгби постигна впечатляващ успех с 39:19 над Словения

    Мъжкият национален отбор по ръгби постигна впечатляващ успех с 39:19 над Словения в Конференция 1 - Юг и продължава великолепната си серия от победи. В състава на френския специалист Ромен Балмис отново бяха трима габровски ръгбисти. Капитанът на „Янтра“ Димитър Георгиев и Ивайло Иванов излязоха в стартовите 15, 
 а Илия Димитров се появи в игра след почивката. Страхотният лидер на тима ни Ивайло Иванов се отличи с хеттрик от есета, като третото от тях, и последно в мача, реализира след взаимодействие с Илия Димитров. 
Подкрепяни от над 6000 зрители на Националния стадион "Васил Левски", „лъвовете“ диктуваха събитията. Съставът ни откри с есе в 4-та минута на Людовик Трайков и добавка на Петър Николов, но словенците изравниха в 7-та - 7:7. Капитанът на България Петър Николов отново изведе тима ни напред с точно изпълнен наказателен удар в 11-та минута (10:7), а в 24-та играещия в лондонския "Ричмънд" Анатоли Анянву надигра защитата на гостите и съставът ни записа още едно пълно есе за 17:7. В края на полувремето дойде и първият пробив на Ивайло Иванов в мача. Точната добавка на Николов даде аванс от 15 точки на България преди почивката - 22:7. 
В началото на втората част словенците върнаха едно есе, но отговорът на тима ни беше бърз и Ивайло Иванов отново заложи топката в точковото поле на съперника, а Николов покачи на 29:12. Този резултат се запази до 70-та минута, в която Анянву също записа второ есе в мача и покачи на 34:12. Словения намали на 34:19 преди да дойде и последният, изцяло габровски пробив в срещата. Ивайло Иванов пое топката от половината на България, пробяга сериозна дистанция и след взаимодействие с Илия Димитров, за трети път в срещата превзе точковото поле на Словения. Хеттрик! Това беше и последното действие в мача, фиксирало крайния резултат 39:19. 
Тази резултатност донесе и допълнителна бонус точка за отбора ни, който излезе на второ място в в Конференция 1 - Юг с пълен актив - 3 победи от 3 мача и вече е с 13 точки. Лидер продължава да е съставът на Израел (14 т.), когото България победи в София (34:15). Израелският тим обаче вече е изиграл всичките си мачове и, за да финишира на първо място, България се нуждае от непременна победа при гостуването си на Кипър на 13 май, който е предпоследен в групата с 1 победа и 2 загуби. Първата позиция би осигурила на тима ни плейоф срещу Чехия на 27 май за влизане в по-горната дивизия „Трофи“ (второто ниво под Шестте нации). Това би било равнозначно на подвиг за този спорт, който се развива у нас на напълно аматьорски начала. Малко известно е, че не само националите играят за едната чест, но и селекционерът Ромен Балмис и екипът му работят без заплати.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни