Силно представяне и шампионски титли за ръгбистите на „Янтра“

Osche-edna-titla-za-RK--Yantra--pri-50-godishniya-mu-yubilei
Още една титла за РК "Янтра" при 50-годишния му юбилей
Мъжкият тим на РК „Янтра“ спечели титлата от Държавното първенство по плажно ръгби.

Шампионатът за 2023 година се проведе през уикенда на плаж Аспарухово във Варна. Габровските ръгбисти се окичиха със златните отличия след четири победи. В предварителната група „Янтра“ надигра „Спартак“ (Варна) с 9:6 есета и „Локомотив“ (София) с 9:5. На полуфинала съставът ни срещна втория от другата предварителна група – НСА (София), и постигна нов успех със 7:2. В спора за титлата ръгбистите ни се изправиха срещу „Валяците“ от Перник. Оспорваният финал завърши при резултат 7:5 и „Янтра“ ликува с трофея. Това е първа титла за клуба при мъжете от доста време насам и една великолепна награда по повод 50-годишния му юбилей. Третото място и бронзовите медали в първенството заслужиха ръгбистите на „Спартак“.

За шампионската титла се пребориха: Димитър Георгиев - капитан, Петър Ганев, Михаил Михов, Мирослав Колев, Ивайло Ялъмов, Ивайло Пешев, Даниел Петков, Пламен Трифонов, Захари Илиев, Петър Йовчев, юношата Кристиян Агалов и Трифон Костадинов, който беше и мениджър на тима на първенството.

Още две титли от първенството по плажно ръгби донесоха децата и юношите младша възраст на клуба. И двата отбора на заслужиха златните медали без да допуснат загуба на варненския плаж. 12-годишните момчета спориха с „Моряците“, „Ботев“ и „Локомотив“, а юношите до 16 години - с „Балкански котки“, „Локомотив“ и „Биковете“. Вицешампиони станаха юношите старша възраст, които допуснаха поражение от „Балкански котки“.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни