ПМГ спечели ръгби турнира за Купа „Димитър Контохов“

Надпреварата е и част от събитията, с които тази година се отбелязва половинвековният юбилей на ръгби спорта в Габрово

Отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ седмото издание на станалия вече традиционен средношколски турнир по ръгби в памет на Димитър Контохов. Надпреварата, организирана от Ръгби клуб „Янтра“ и с личното съдействие на г-н Любен Ялъмов и фирма „Брама“, се проведе днес на терен „Христо Смирненски“. Тя беше и част от събитията, с които тази година се отбелязва половинвековният юбилей на ръгби спорта в Габрово. 
Четири отбора се включиха в седмото издание на турнира за Купа „Димитър Контохов“ и не се уплашиха от проливния дъжд. Това бяха съставите на ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“, Националната Априловска гимназия и ПГТ „Пенчо Семов“. Те изиграха по един мач по между си по правилата на олимпийската разновидност на ръгби - Ръгби 7.

С три победи първото място извоюва съставът на ПМГ, воден от преподавателя Ясен Симеонов. „Математиците“ дублираха първото си място от миналата година, като надиграха ПГТ с 30:0, ПТГ със 24:5 и НАГ с 12:0. Селекцията на Пенчо Колев от Професионалната техническа гимназия зае второто място с победи над НАГ със 17:0 и ПГТ с 35:0. За третата позиция в крайното подреждане воденият от Веселин Горанов тим на НАГ надигра ПГТ с 39:0. Отборът на Професионалната гимназия по туризъм, воден от преподавателката Таня Моллова, имаше най-малко състезатели, докосвали се преди това до правилата на играта ръгби, а в двубоите им се включиха и представителки на нежния пол, което беше достойно оценено.
Купите бяха връчени на отборите от представители на ръководството и легенди на габровския ръгби клуб. Най-голямата, на победителите, поднесе основният инициатор и спонсор на проявата - г-н Любен Ялъмов. Специалното отличие за най-сърцат играч на турнира стана притежание на Ростислав Пасев от отбора на ПМГ.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни