С Димитър Георгиев в състава националният ни отбор по ръгби победи Турция

Водеща! Kapitan-t-na--Yantrpa--be-sred-titulyarite
Капитанът на "Янтрпа" бе сред титулярите
Националният отбор по ръгби на България започна по възможно най-добрия начин участието си в група С от дивизия Конференция (третото ниво на европейското ръгби под Шестте нации).

Тимът ни победи категорично с 40:24 като домакин състава на Турция, а сред титулярните избраници на френския специалист Ромен Балмис, с №5 на гърба, беше капитанът на „Янтра“ Димитър Георгиев. В срещата взе участие и наставникът на мъжете на "Янтра" Венелин Иванов, който беше един от двамата асистенти на главния съдия Диого Игнасио от Португалия.  
Двубоят на ст. "Васил Левски" бе изгледан от около 5000 привърженици - доказателство за увеличаващата се популярност за този спорт в България. Те бяха зарадвани от всеотдайната игра на ръгбистите ни, които показаха характер. 
В нито един момент тимът ни не допусна да изостане в резултата, като единствено в началото резултатът бе 3:3. Въпреки видимото отстъпление в теглото на схваткаджиите, българската защита се справи добре, отборът ни имаше и по-добро представяне от Турция при тъчовете.
С най-голям актив завърши капитанът Петър Николов - 25 точки. Той отбеляза първото есе за отбора ни, направи 8 точки от допълнителни удари и 12 от наказателни. При това състезателят на "Балкански котки" (Берковица) показа 100-процентова успеваемост при шутовете си, някой от които бяха от неудобна позиция и много сериозна дистанция. Две есета добави Рикардо Атие, като особено ефектно бе второто му, при което той обиколи покрай няколко състезатели на съперниците, преди да отбележи. С есе се отличи и влезлият като резерва Костадин Петков.
Към края на мача имаше и нервни изблици, след като Хюсеин Шашмаз извърши ненужно нарушение срещу Костадин Дебренлиев ("Локомотив", Сф). Двамата треньори обаче бързо успокоиха обстановката, а турският състезател бе наказан с жълт картон.
"Поздравления за отбора. Труден мач беше. Поздравления за турския отбор. Силен и горд отбор са. Много съм щастлив от моите момчета. Продължаваме да работим. Трудно е, но се надявам стъпка по стъпка да се подобряваме", коментира след успеха френският селекционер на българския тим Ромен Балмис.
Четирите ни есета в мача осигуриха на нашия отбор и бонус точка, с която България в момента е на второ място в класирането с 4 т. Лидер е Молдова с 9 т. (от две победи), а Сърбия и Турция са с по 0 след съответно една и две загуби.
Следващият ни двубой е на 20 април 2024 г. срещу Сърбия отново в София, а на 4 май ни предстои тежко гостуване срещу Молдова в последния ни мач. Победителят в групата ще играе решителен плейоф срещу първия от някоя от останалите три групи за място в по-горната дивизия - Трофи.


Снимка: Nick Tenev Photography 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни