Ръгбистите отстъпиха на „Валяците"

Tren-or-t-Venelin-Ivanov-be-dovolen-ot-seberazdavaneto-na-svoite-s-stezateli
Треньорът Венелин Иванов бе доволен от себераздаването на своите състезатели
Мъжкият отбор на РК „Янтра“ допусна поражение с 4 точки разлика в първия си двубой от Държавното първенство по ръгби 15 за сезон 2023/2024

. Пред солиден брой зрители селекцията на треньора Венелин Иванов отстъпи на терен „Христо Смирненски“ на „Валяците“ от Перник с 18:22. 
    На практика домакините загубиха срещата през първата част, която приключи при 4 точки аванс в полза на перничани. Гостите реализираха първото есе в мача още в 5-ата минута чрез Спартак Игнатов, а Веселин Пейчев реализира допълнителния удар за 0:7. „Янтра“ направи обрат с 5 точки на капитана Димитър Георгиев в 24-ата минута и точно изпълнен наказателен удар от Даниел Цвятков в 31-ата за 8:7. Преди почивката обаче гостите, в чиито редици беше и един габровски ръгбист – Стефан Аврамов, отново успяха да излязат напред с есе на Георги Ваклинов – 8:12. То се оказа и ключово за крайния успех на „Валяците“. През втората част двата тима си размениха по 10 точки. 4 минути след почивката перничани увеличиха преднината си с пробив в точковото поле на „Янтра“ на друг човек от схватката – Цветелин Спасов. Габровският състав отново съкрати пасива на 4 точки с есе на завърналият се за кратко от Англия Мартин Стоянов в 53-ата минута, но в 64-ата „Валяците“ за четвърти път надиграха защитата на „Янтра“ и Кирилов реализира за 13:22. С второто си есе в срещата Стоянов върна интригата седем минути преди края – 18:22. Още едно беше необходимо на момчетата на Венелин Иванов за пълния обрат, но времето не стигна. „Винкелите“ не се огънаха и си тръгнаха с победата към Перник. 
    „Отново не можахме да преборим „Валяците“. Гостите ни превъзхождаха в осъдените схватки и моловете, което им донесе и точките в мача. Трябваха ни още няколко минути и можеше да обърнем резултата, но в крайна сметка и този път не се случи – анализира след срещата Венелин Иванов. - Продължаваме да работим за един сплотен отбор, който да върви напред постоянно. Имахме късметът и Мартин Стоянов на бъде с нас в този момент и да вземе участие в срещата. Неговите 10 точки бяха важни за отбора.
    Като цяло защитата ни беше добра и само елементарни грешки в нападение ни лишиха от това да реализираме повече точки в мача. Ще наблегнем в следващите две седмици на физическата подготовка, за да сме подготвени за гостуването на шампиона в Берковица в следващия кръг. 
    Щастливи сме от факта, че толкова много хора ни подкрепиха в двубоя с „Валяците“. Благодаря им искрено и се надявам да бъдат с нас и на следващото домакинство, което е на 19 ноември срещу „Локомотив“ (София)“, допълни наставникът на „Янтра“.
    „Янтра“: Георги Дженков, Камен Ножаров, Александър Минков, Тодор Диклич, Захари Илиев, Ивайло Пешев, Александър Христов, Димитър Георгиев, Пламен Трифонов, Даниел Цвятков, Петър Ганев, Михаил Михов, Красен Боев, Христо Ненков, Мартин Стоянов, Мирослав Колев, Пламен Лалев, Евгени Шанов, Маноел Манев, Даниел Петков, Денислав Башев, Мартин Минчев, Петър Йовчев.
  Треньор: Венелин Иванов  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни