Вяра и Радост с награди от петото издание на Националния конкурс за детска рисунка Рицарят в мен.

Топ новина! 	Na 1 yuni v Natsionalniya dvorеts na dеtsata - Sofiya byaha vrachеni nagraditе v pеtoto izdaniе na Natsionalniya konkurs za dеtska risunka Ritsaryat v mеn.
dvе.jpg
Организатор на конкурса е Орденът на рицарите тамплиери на Йерусалим Велик Приорат България и Националният дворец на децата, с подкрепата на МОН, Министерството на културата и Синдиката на българските учители.

На 1 юни в Националния дворец на децата - София бяха връчени наградите в петото издание на Националния конкурс за детска рисунка Рицарят в мен. Дарина Радкова Организатор на конкурса е Орденът на рицарите тамплиери на Йерусалим Велик Приорат България и Националният дворец на децата, с подкрепата на МОН, Министерството на културата и Синдиката на българските учители. С този вълнуващ празник приключи награждаването на международния конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен”, обявен от тамплиерите за 2019 година. В надпреварата участват ученици от първи до дванадесети клас в училищен, регионален и национален етап. Тази година за първи път участие взеха ученици от Австрия, Сърбия, Република Северна Македония и Украйна. Идеята на състезанието е да подтикне учениците чрез рисунките си да пресъздадат рицарството, като изграждане на личности и характери. В края на месец април Командерия „Св. Лазар Български” награди участниците от Габровска област. За национално ниво се класираха 16 творби. За поредна година сред номинираните има две отличени творби. Това са Вяра Пламенова Пенчева – 3 клас на СУ „Райчо Каролев” - Габрово, с преподавател Йовка Александрова, и Радост Николаева Бакалова - 6 клас на СУ „Васил Левски” - Севлиево, с преподавател Иван Иванов. Наградите са много ценни, защото в конкурса участваха хиляди рисунки от пет държави, каза Командерът Богомил Петков. За мен беше чест лично да връча златен медал и Диплом за отлично представилите се малки художници от област Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни