Villeroy & Boch придобива Ideal Standard

Топ новина! TSentralata-na-Villeroy-&-Boch-
Централата на Villeroy & Boch
И се нарежда в класацията на най-големите производители на продукти за баня в Европа

На 18 септември Villeroy & Boch подписа обвързващо споразумение за придобиване на производствените компании на Ideal Standard Group. Двете компании имат силно стратегическо съответствие по отношение на тяхното пазарно присъствие, стратегии за продажби и продуктово и бранд портфолио, като полагат основите на една по-силна пазарна позиция и допълнителен растеж. В индустрия с глобален потенциал за растеж, интегрираната компания, след приключване на сделката, ще се присъедини към редиците на най-големите европейски производители на продукти за баня. Акциите на компанията се продават от фондове под управлението на Anchorage Capital Group и CVC Credit.   Цената на придобиване се основава на оценка на компанията от приблизително 600 милиона евро.

В резултат на сливането оборотът на Villeroy & Boch в сектор бани и уелнес ще се удвои до 1.4 млрд. евро. Заедно с бизнеса за хранене и лайфстайл той може да достигне 1.7 млрд. евро (995 млн. евро през 2022 г.) като цяло за групата. „Това сливане означава, че ще се присъединим към най -големите играчи на европейския пазар в сектора на оборудване на банята по отношение на оборота“, казва Франк Гьоринг, изпълнителен директор на Villeroy & Boch. Нашите допълващи се силни страни ни правят по-конкурентоспособни и значително подобряват стартовата ни позиция за постигане на допълнителен растеж.” 
Регионалните силни страни, каналите за продажба и продуктовите гами се преплитат
Сливането ще създаде мощна комбинация от допълваща се брандова и търговска стратегия. Villeroy & Boch има силни позиции в Централна и Северна Европа, както и в Азия, докато Ideal Standard се радва на отлична репутация с портфолиото си от марки в Обединеното кралство, Италия и региона на Близкия изток и Северна Африка. 
Докато търговската стратегия на Villeroy & Boch се фокусира основно върху клиентска база във високия клас, Ideal Standard притежава специфичен опит в проектния бизнес, включително в публичния сектор, здравеопазването, жилищни, хотелски и търговски обекти. В допълнение, наред с широка гама от керамични изделия за баня, Ideal Standard идва с утвърден бизнес със смесители, който генерира повече от една трета от приходите през миналата финансова година.

Ян Петер Тевес, изпълнителен директор на Ideal Standard, казва: „Villeroy & Boch и Ideal Standard се допълват взаимно не само по отношение на продуктите, но и по отношение на брандовете и ще получат взаимна полза от различните канали за продажба. 
И двете компании ще играят ключова роля в бъдещото развитие на индустрията. Очакваме това развитие!”
В допълнение към стратегическото съответствие, Франк Гьоринг посочва културните прилики между Villeroy & Boch и Ideal Standard: „Ние се характеризираме със силни марки, пропити от традиции и споделяме сходни ценности. Те включват подчертана ориентация към услугите, усет към добрия дизайн и постоянен стремеж към иновации. Щастливи сме, че служителите на Ideal Standard ще станат част от нашата глобална организация след приключване на сделката. Нашите клиенти ще се възползват от тази комбинирана експертиза и разширено предлагане.“
Новата експертиза отваря перспективи за растеж
С това сливане Villeroy & Boch не само издига своя бизнес с оборудване на бани на ново ниво по отношение на обема, но също така получава достъп до значителен допълнителен потенциал за растеж. Производствената база на Ideal Standard в бизнеса с фитинги, опитът в бизнеса с проекти и силните пазарни позиции в Обединеното кралство, MENA и Италия ще осигурят на Villeroy & Boch подобрено пазарно проникване и покритие на специфични региони и продуктови сегменти. Тези дългогодишни марки сега обединяват силните си страни.
„Секторът на баните продължава да е бързоразвиващ се глобален пазар, но това е пазар, на който ефектите от мащаба ще бъдат все по-важни за запазване на конкурентоспособността и привличане на бъдещи инвестиции. Дори само поради тази причина придобиването представлява правилната стратегическа стъпка за Villeroy & Boch. В допълнение, Ideal Standard е отлично продължение на нашия собствен бизнес модел. Това предвещава нова ера за сектор бани и уелнес и за Villeroy & Boch като цялоа”, заявява Андреас Шмид, председател на Надзорния съвет на Villeroy & Boch.
Разумна финансова сделка
Villeroy & Boch ще финансира транзакцията с налични пари и парични еквиваленти, както и с дълг в размер на приблизително 250 милиона евро. Транзакцията подлежи на обичайните регулаторни прегледи и одобрения, както и на успешното обратно изкупуване на облигационната емисия от 325 милиона евро, емитирана от Ideal Standard International S.A. За разлика от обичайните пенсионни и други задължения на оперативния бизнес, облигационната емисия и различни финансови задължения не са част от сделката.
„Сливането се извършва на основата на солидна финансова структура. Съществуващите заеми на продавача също не са част от обхвата на сделката и няма да бъдат поети от Villeroy & Boch при приключването“, обяснява финансовият директор на Villeroy & Boch д-р Маркус Уорнке. Очаква се сделката да бъде завършена в началото на 2024 г.
Deutsche Bank AG served as financial advisor and White & Case served as legal advisor to Ideal Standard.
Deutsche Bank AG е финансов съветник, а White & Case е правен съветник на Ideal Standard.
За контакти с медии:
Email: csuess@idealstandard.com

За Ideal Standard International 
Ideal Standard International е водещ производител на оборудване за баня в Европа, Близкия изток и Северна Африка, предоставяйки широка гама продукти за жилищни и обществени сгради в повече от 100 страни. Компанията произвежда изделия от всички продуктови категории – санитарна керамика, смесители и друго оборудване за баня и нейните многокатегорийни предложения я позиционират като решение „всичко на едно място“ за своите клиенти. Ideal Standard International се радва на водещи пазарни позиции на някои от най-големите пазари в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Компанията продава своите продукти под добре известни международни и национални марки, включително Ideal Standard, Porcher и Armitage Shanks.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни