ВФ „Upstream Voices“ с девет награди от „Петнадесет лалета“

Водеща! VF-„Upstream-Voices“-s-devet-nagradi-ot-„Petnadeset-laleta“-
ВФ „Upstream Voices“ с девет награди от „Петнадесет лалета“

Децата от севлиевската вокална формация „Upstream Voices“ се завърнаха с девет награди от шестото издание на Националния конкурс за изпълнители на популярна песен „Петнадесет лалета“ в Хисаря, съобщи Ценка Горалова, вокален педагог на формацията. Негови организатори са сдружение ,,Петнадесет лалетна”, с председател Иван Димов, Община Хисаря, НЧ ,,Иван Вазов”, местните училища, с подкрепата на множество спонсори и фирми, под патронажа на вицепремиера на България Илиана Йотова.

В „Петнадесет лалета“ участваха над 450 изпълнители от страната, които се състезаваха в три направления „15 лалета “, „С песните на Мими и Развигор“ и „Ние и песента“, за нов аранжимент на песни от репертоара на Мими Иванова.

В първа възрастова група участваха три деца от ВФ „Upstream Voices” - Ива Христова, Кристина Неделчева и Росен Метев. „Блестящите изпълнения и на тримата певци им донесоха първи места, златни медали и дипломи - информира Ценка Горалова. - Ива впечатли журито с песните „Една сълза” от репертоара на Нели Рангелова и „Арлекино” на Алла Пугачова. Криси беше неотразима с мощния си глас в изпълнение на големия хит на Паша Христова „Повей ветре” и на „Кукушка” из репертоара на Полина Гагарина. Росен Метев бе аплодиран многократно след артистичното си представяне с „О, Джули” на Васил Найденов и с „Ночной хулиган” из репертоара на Дима Билан /представител на Русия на Международния песенен конкурс „Евровизия”/.“

След изнасянето на официалните резултати, в оценките на журито от 56 деца, само на Росен Метев и на още едно дете е имало написано „Браво...!” С две първи награди и статуетки в категория вокални формации в първа възрастова група са отличени „Upstream Voices - Sweety” в състав Ива Христова, Кристина Неделчева, Никол Иванова и Росен Метев. Талантливите деца са се състезавали в две направления - „Петнадесет лалета” и в „С песните на Мими и Развигор”. С много настроение, прекрасни костюми и сценично присъствие, те са изпълнили песните „Петнадесет лалета“ на Мими Иванова и ,,Чуй ме,

Дилмано“ на Стефан Диомов, като са предизвикали бурни аплодисменти отстрана на журито с председател Мими Иванова и членове Ваня Костова и Алекс Нушев. Групата „Upstream Voices-Junior” в състав Рая Петкова, Гергана Ганкова, Десислава Друмева, Йоана Кирилова и Николай Петров също са се състезавали в две направления и са отличени с две втори награди, диплом и статуетки.

Независимо от здравословния проблем на Гергана, която се е явила на конкурса с патерица, групата е изпълнила с много желание в избистрен многоглас песните „Приятелство се подарява” на триото Мими Иванова, Ваня Костова, Роси Кирилова и „Ладоле” на група ,, Тоника”.

Гала Ботева е отличена с трета награда, бронзов медал и диплом от 56 участвали в надпреварата певци в трета възрастова група от направление „Петнадесет лалета”. Младата севлиевска звезда е изпълнила много емоционално песните „Повярвай в мен” из репертоара на Нора Караиванова и ,популярния хит на Андра Дей „Rise up”.

В трета група в направлението „С песните на Мими и Развигор” в трета група с поощрение е отличена Инес Метева от Габрово, която се е представила с една от най-силните песни на композитора Развигор Попов от репертоара на Кичка Бодурова „Пак съм у дома” и „Нас бьют, мъй летаем” на Наргиз Закирова.

По време на конкурса „Петнадесет лалета” успешно са се представили и Рая Петкова, Антония Пенева, Йоана Кирилова, Далия Ковачева и Инна Иванова. „Тази година в Хисяря участваха рекорден брой участници, обучавани от 80 вокални педагози от цялата страна - обясни Ценка Горалова. - Броят на желаещите деца да излезят на голямата сцена се увеличава постоянно и, за съжаление, за журиращите е все по-трудно да отделят най-талантливите изпълнители. За първи път по време на иестото издание на „Петнадесет лалета“ организаторите се погрижиха да има по-голяма прозрачност и изнасяха оценките след всяка група. Явно гласуване бе въведено само в пета възрастова група, при най- зрелите изпълнители” - заключи Ценка Горалова.

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни