В Попово отбелязаха 24 май с трио „Звън“

След 24 май трио „Звън“ продължава подготовката си за участие
В Попово отбелязаха 24 май с трио „Звън“
След 24 май трио „Звън“ продължава подготовката си за участие в Международния фестивал на изкуствата „Музикална еуфория“ в град Нафплино на полуостров Пелопонес в Гърция. Поканата за Гърция те получиха лично от голямата народна певица Янка Рупкина, която

Със севлиевското трио „Звън“ читалището в кв. Невски в Попово отбеляза Деня на българската просвета и култура 24 май, където гостува за трета поредна година. Заобиколени от много цветя, от ликовете на светите братя Кирил и Методий гласовитите Снежана, Павлинка и Миглена повече от час изпълняваха най-обичаните български песни, посветени на любовта, на приятерството, на родния край, както и на борбите за освобождението на страната ни от турско робство. Изненадата на празника бяха децата от фолклорната танцова формация в града, които на фона на изпълненията на севлиевските славеи изпълняваха съвременни танци и български хора.

След 24 май трио „Звън“ продължава подготовката си за участие в Международния фестивал на изкуствата „Музикална еуфория“ в град Нафплино на полуостров Пелопонес в Гърция. Поканата за Гърция те получиха лично от голямата народна певица Янка Рупкина, която беше в журито на Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“ – 2016 в Китен. След получаването на Специалната награда на фестивала Рупкина се обърна лично към триото и изказа своето чудесно впечатление от изпълнението, визията и сценичното поведение на трите севлиевки. Именно тогава тя отправи своята персонална покана към дамите от „Звън” за участие в Гърция и изрази своята увереност, че те са достойни да представят България на полуострова.

След гостуването си миналата година за 24 май в българските училища в Мадрид, Испания, те участваха и във „Фестивал на таланта“ в Сеговия

Днес, година по-късно Снежана, Павлинка и Миглена се подготвят за ново предизвикателство, този път в Пелопонес - родината на Агамемнон и царството на Менелай и хубавата Елена.

Международният фестивал на изкуствата“Музикална Еуфория“ в Гърция е включен в културната програма на първата столица на Гърция град Нафплио, наричан още „перлата на полуостров Пелопонес“, както и в културния календар на област Пелопонес. Той ще се проведе от 31 август до 4 септември 2017 г. и е с конкурсен характер в няколко направление. Трио „Звън“ ще участва в надпреварата в категориите „Забавна музика“ и „Фолклорна песен“.

Според регламента на конкурса в репертоара на участниците в него, извън конкурсната програма, е желателно да бъде включена и песен на гръцки език. Затова с помощта на българка, живееща в Гърция, триото преодоля езиковите трудности и вече изпълнява две популярни гръцки песни с аранжименти на Серафим Попниколов от Петрич. Другата емблематична песен, по която трио „Звън“ работи и ще изпълни в Гърция е „My friend the wind“ /„Моят приятел вятърът“/ на Демис Русос.

Така с включени още нови песни на гръцки и английски език, трио „Звън” продължава да разнася българския талант и извън граница и да обогатява репертоара си с още хубава музика.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни