Ученици от ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ бяха на посещение в Парламента по инициатива на областния уп

Uchnitsi-ot-PMG-Akadmik-Ivan-Gyuzlv-byaha-na-posshtni-v-Parlamnta-po-initsiativa-na-oblastniya-up
Ученици от ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ бяха на посещение в Парламента по инициатива на областния уп
Ученици от габровската Математическа гимназия бяха на посещение в Народното събрание по покана на народния представител Николай Сираков

 Ученици от ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ бяха на посещение в Парламента по инициатива на областния управител Невена Петкова и със съдействието на народния представител Николай Сираков. Математиците на възраст от 9 до 11 клас разгледаха сградата на Народното събрание и наблюдаваха заседанието от балкона в пленарната зала. Учениците се интересуваха за това как работи парламента, какъв е процесът на писане и приемане на закони, каква е дейността на народните представители в парламентарните комисии. За тези и други теми габровската група разговаря с народните представители Николай Сираков и Иглика Събева. В Клуба на народния представител те наблюдаваха и изпълнения на фолклорна група „Шопкиня” при Народно читалище „Бъднина“ и танци на възпитаници на Националното училище за танцово изкуство, които отправиха поздрав към депутатите по повод Еньовден.
 По-късно младежите, които членуват и в клуба по дебати в гимназията, се срещнаха с вицепремиера Томислав Дончев. Той им разказа за своята работа и как е попаднал в политиката. Вместо провокативни и неудобни запитвания, каквито очакваше да чуе, Вицепремиерът получи от гимназистите сериозни въпроси. Заедно те коментираха актуални теми като реформите в различните сектори, модернизацията на българската армия, дигитализацията на учебниците, какво ще се случи, ако в магазините има само български стоки, има ли двоен стандарт на продуктите у нас. Провокиран от тях Томислав Дончев, сподели, че мечтае да има достатъчно свободно време, за да мине Стара планина от Запад на Изток цялата, чете 5 книги в момента, едновременно, че е невъзможно да свикнеш с недоволството на хората и да приемаш скандиранията само като информация, че за реформи е лесно да се говори от всеки, но не е толкова лесно да се направят и че не трябва да губим рефлекса да слушаме другите. След срещата с вицепремиера учениците имаха възможност да надникнат в залата, където се провеждат редовните правителствени заседания и да разгледат сградата на Министерски съвет.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото