УЧА.СЕ на Дарин Маджаров с първа награда в конкурса „Най-добра българска фирма”

<p>Образователният сайт Уча.се, чийто създател е Дарин Маджаров, спечели приза
УЧА.СЕ на Дарин Маджаров с пър

Образователният сайт Уча.се, чийто създател е Дарин Маджаров, спечели приза в категория “Стартиращ бизнес” в конкурса „Най-добра българска фирма“ - 2013, организиран от Fibank (Първа инвестиционна банка).

Основателят на платформата за образователни видео уроци получи високото отличие на официална церемония в края на миналата седмица.
Уча.се е създаден през 2012 година и продължава да бъде най-добрият образователен сайт на България, като само преди дни за трети път бе обявен за №1 и на 2014 година. За две години екипът на Дарин Маджаров е създал 3 477 безплатни видео уроци по всички учебни предмети от 1-ви до 12-ти клас, в помощ на българските ученици и учители, като броят на изгледаните уроци е близо 8 580 000.
Подгласници на Уча.се в категория „Стартиращ бизнес” са ИТ компанията „Аксидиа” АД и производителят на системи за изпълнение на парашутни скокове - “Адвансед парашут системс” ЕООД.
В тазгодишното издание на конкурса организаторите присъждат награда и в новата категория - „Внедряване на иновации“. Второто място зае габровският гигант за машиностроене „МЕХАТРОНИКА“ АД, следван от фирма „Мобайл системс“ ООД. Първенец в категорията е технологичната компания „Сиском трейдинг“ ООД.
За победител в категория „Средни и големи фирми“ за 2013 година бе обявена „Победа“ АД, следвана от фирмите „Фермата“ АД, производител на месни продукти, и „Руди-ан“ ЕООД (производство на мебели за дома и офиса).
В категорията „Микро и малки български фирми“ отличие получава „АТМ Електроникс“ ООД. На второ и трето място са класирани съответно фирма „Илина“ ООД, която се занимава с производство на алуминиева и pvc дограма, и „Гласко“ ООД – производител на качествено обработени стъкла и огледала.
За фаворит на публиката, след оспорвано гласуване на сайта на конкурса, е избрана компанията „Евро геймс технолоджи“ ООД – производител на игрални автомати и е една от най-бързо развиващите се фирми в световната казино индустрия.
Първа инвестиционна банка организира конкурса „Най-добра българска фирма“ за трета поредна година, като целта е не само да се излъчат победители, но и да  се фокусира общественото внимание върху добрите примери в бизнеса, за да станат модел за подражание. Амбицията на организаторите е да стимулират развитието на българския бизнес и, превръщайки този конкурс в дългосрочна инициатива, да мотивират българските фирми  да бъдат конкурентоспособни и иновативни.
* * *
На снимката: Наградите на БАИТ 2013. Дарин Маджаров току-що е получил Образователната награда за проекта Уча.се, връчена му от Корнелия Венева, Sap Labs Bulgaria

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Управленци

Към началото