Д-р Рачев - лекар на годината, д-р Савчева - най-добър мениджър

<p>Д-р Станислав Рачев ще получи Сребърната значка на Българския лекарски
Д-р Рачев - лекар на годината,

Д-р Станислав Рачев ще получи Сребърната значка на Българския лекарски съюз за Лекар на годината, а д-р Нели Савчева ще бъде удостоена с наградата за най-добър мениджър по случай 19 октомври - Ден на българския лекар и на Свети Иван Рилски, съобщи пред

За пръв път сред отличените е патоанатом. Завеждащ отделението в областната болница, д-р Станислав Рачев има и още една специалност – цитопатология, а освен това е завършил Юридическия факултет на ВТУт. „Номинацията му на национално ниво е един ясен знак най-напред като оценка за неговата работа и обръщане на внимание към тази рядка вече за страната специалност“ - коментира д-р Панов. Директорът на областната болница д-р Нели Савчева ще бъде отличена с награда за болничен мениджър на годината. Освен за управленските си способности педиатърът д-р Савчева, с магистратура по стопанско управление или здравен мениджмънт, е отличена и заради многото спечелени проекти с европейско финансиране.

Досега в габровската болница са реализирани успешно четири проекта с европейски пари.
Националното тържество в София ще бъде на 19 октомври, а лекарите от региона ще празнуват и раздават награди в Габрово в петък – 17 октомври. Според д-р Панов тази година празникът е по-особен и наградите - повече, защото се навършват 25 години от възстановяване дейността на Българския лекарски съюз, организация с повече от 100 години история.
Освен д-р Рачев и д-р Савчева на национално ниво от региона ще бъдат отличени още двама техни колеги за приноса им във възстановяването на дейността на БЛС в Габровска област. Това са д-р Тодор Шандурков от Габрово и д-р Тодор Хинов от Севлиево. Д-р Шандурков беше дългогодишен председател на Лекарската колегия в региона, а д-р Хинов беше и член на националния Управителен съвет на БЛС.
Както винаги и тази година за празника ще бъдат наградени на регионално ниво с Бронзова значка петима лекари, оценени високо от колегите си. От Севлиево е отличена д-р Нели Ашкова. Тя работи в индивидуална лекарска практика и е специалист по вътрешни болести, ендокринология и обмяна на веществата. Има още много специализации, участва редовно в конгреси в чужбина. От Дряново в групата на отличените тази година е д-р Здравко Кирилов – общопрактикуващ лекар, познат добре на пациентите в града като много отговорен към работата си. От Трявна за награда е номинирана д-р Диана Станева. Тя работи в общинската болница в града. Има специалност физикална и рехабилитационна медицина, а от 2008 година е началник на отделение в болницата и член на Управителния съвет на Регионалната лекарска колегия. Две са номинациите за Габрово – д-р Надежда Йосифова – специалист по нервни болести, която работи в ДКЦ и д-р Дарина Църова – работи като общопрактикуващ лекар с голяма пациентска листа от деца, много търсена и уважавана от педиатричната общност в града. Д-р Църова има специалност детски болести, както и обща медицина, преминала е успешно много курсове и допълнителни квалификации.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Управленци

Към началото

Следвай ни