Доц. д-р Светла Димитрова спечели конкурса за директор на „Етър”

<p>Доц. д-р Светла Димитрова спечели конкурса за директор на АЕК
Доц. д-р Светла Димитрова спеч

Доц. д-р Светла Димитрова спечели конкурса за директор на АЕК „Етър“. Димитрова има най-висок брой точки – 344. Другите кандидати бяха Росица Бинева и Валентин Тинчев, постигнали съответно 296 и 225 точки.

Доц. д-р Димитрова е бивш директор на Историческия музей в Стара Загора, един от най-модерните музеи в страната. Според учени от Института за исторически изследвания към БАН „нейните научни качества като изследовател на модерната стопанска и културна история на града и региона са добре известни и отдавна оценени“.
Като директор на Регионалния исторически музей в Стара Загора Светла Димитрова проявила организаторски талант и станала инициатор за провеждането на регионални и национални конференции. Димитрова останала без работа след като бил организиран конкурс за директор на музея в С. Загора. Как ще ръководи АЕК „Етър“, предстои да разберем. Очаква се кметът Таня Христова да я назначи на мястото на досегашния директор доц. д-р Ангел Гоев. Той се пенсионира и остана да ръководи институцията до провеждането на нов конкурс. Този конкурс е втори поред, тъй като първият не даде резултат.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Управленци

Към началото

Следвай ни