Цветомир Михов: "Доказали сме, че ГЕРБ е отговорна партия, която винаги търси диалог и защитава интереса на дряновци"

Zezo-Mihov-budjet-Dryanovo.jpg
Zezo-Mihov-budjet-Dryanovo.jpg

Доказали сме, че сме отговорна партия и винаги сме защитавали интереса на жителите на дряновска община. Когато има напрежение и сблъсък на идеи и политики, винаги сме търсили диалог, така е и сега. Това заяви областният координатор на ПП ГЕРБ Цветомир Михов по време на открита среща по проблемите с бюджета на Община Дряново, инициирана от ГЕРБ.

Цветомир Михов беше категоричен, че съветниците от ГЕРБ не са приели бюджета не самоцелно или на инат, каквито внушения се правят, а на основата на принципи, за да се защити интереса на дряновци и в него да се заложат важни за общината приоритети и политики за развитие. Той увери, че съветниците от ГЕРБ ще търсят диалог по отношение на бюджета и залагането в него на важни за дряновци приоритети.
„Ние не сме против бюджета, а против неговата структура. Бюджетът освен цифри е дългосрочни политики за развитието на общината, каквито ние не виждаме в предложения от кмета бюджет. За да се развива общината в дългосрочен план, в него трябва да бъдат заложени средства за проектиране на бъдещи обекти, каквито няма”, аргументира се Цветомир Михов.
Той подчерта, че ГЕРБ не може да приеме като приоритет ремонтирането на сградата, в която се помещават офисите на БСП и ДПС и счита, че тези средства могат да се използват за решаването на много по-важни проблеми, например с водоснабдяването в някои райони.
Цветомир Михов отбеляза още, че приходната част на бюджета е подценена и са заложени по-малко приходи от данъци спрямо изпълнението на миналогодишния бюджет. Той обясни, че това е предпоставка при преизпълнение да се прави актуализация на бюджета, която обикновено в такива случаи става набързо и води до нецелесъобразни разходи. Като основен пример за непредвидено повишаване на приходите той посочи данъка при придобиване на имущество, приходите от който ще бъдат по-високи от предишната година заради завишените застрахователни оценки на превозните средства.
Отбелязано беше и че исканото повишаване на заплатите на кмета на Дряново и на Царева ливада още през първата година от мандата им е въпрос на морална преценка и според съветниците на ГЕРБ не е приемливо.
Цветомир Михов подчерта, че проектът по Красива България за ремонт на сграда в центъра на града не може да бъде залог, заради който да се бърза с приемането на бюджет, тъй като този проект не осигурява безвъзмездно финансиране, а включва 60% съфинансиране, в случая близо 100 000 лева от данъците на дряновци ще отидат за ремонт на сградата, които биха могли да бъдат използвани за много по-важни приоритети за жителите на дряновска община.
Цветомир Михов беше категоричен, че от личното противоборство и компроматната война през троянски медии никой не печели, най-малко дряновци.
Народният представител Николай Сираков уточни, че негласуването на бюджета не може да спре работата на Общината и че тя няма да остане без бюджет, тъй като до гласуването на новия, ще ползва една дванадесета част от миналогодишния, но подчерта, че е добре след тази среща да има диалогичност и компромиси и да се приеме възможно най-добрия за дряновци бюджет.
При новото обсъждане на бюджета съветниците от ГЕРБ ще предложат завишаване на приходите от данъка при придобиване на имущество, заради завишените застрахователни оценки, както и тези средства да бъдат използвани за обезщетяване на собствениците на терени, предвидени за изграждане на водопровод на селата Янтра, Чуково и Манга.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото