Стартират текущите ремонти, които ще се изпълняват по цялата републиканска пътна мрежа на територията на областта

Po-vreme-na-sreschata-uchastnitsite-otnovo-povdignaha-v-prosa-s-neobhodimostta-ot-promyana-na-kr-stovischeto-v-raiona-na-s.-Vranilovtsi-i-s.-Donino
По време на срещата участниците отново повдигнаха въпроса с необходимостта от промяна на кръстовището в района на с. Враниловци и с. Донино
Областният управител Ралица Манолова с директора на Областно пътно управление – Габрово инж. Деян Георгиев

Графикът на ремонтните дейности по републиканската пътна мрежа в частта поддръжка чрез текущ ремонт и предстоящи дейности обсъди областният управител Ралица Манолова с директора на Областно пътно управление – Габрово инж. Деян Георгиев. На срещата присъства и заместник областният управител и председател на Областната комисия по Безопасност на движението по пътищата Ивелин Стоянов и експертът Марияна Ризова.

Поводът за срещата е началото на текущите ремонти, които ще се изпълняват по цялата републиканска пътна мрежа на територията на областта в срок до 20 август, за да се създадат условия за безопасност на движението по пътищата. През следващата седмица предстои да приключи ремонтът на път I-4 Богатово – Севлиево, както и аварийния ремонт на моста в Кръвеник. Инж. Георгиев информира по време на срещата, че от петък се отстраняват дефектите по пътя за Дебел дял, тъй като е констатирано след изпълнение на асфалтирането, че равността на пътя не отговаря в определени участъци на нормативните изисквания. По направлението Вонеща вода – Трявна се работи интензивно към този момент и се очаква дейностите да приключат преди 20 септември.

Предвидено е да се извърши ремонт на пътя Габрово – Узана, подобряване на отводняването, нова вертикална сигнализация, нови ограничителни системи.

Още тази седмица ще започнат ремонтни дейности и по пътя Габрово – Кози рог. Кормянско – Малък Вършец – Крамолин също е включен в предстоящите дейности по текущ ремонт. „Мащабна е програмата, която е заложена за изпълнение от ОПУ – Габрово, с изпълнението на която се надяваме значително да се подобри състоянието на пътната мрежа, за да е безопасно движението за пътуващите.“ – коментира Ралица Манолова.

По време на срещата участниците отново повдигнаха въпроса с необходимостта от промяна на кръстовището в района на с. Враниловци и с. Донино. В рамките на две седмици ще бъде възложено проектирането на техните преустройства. По отношение на кръстовището до Враниловци - очаква се решението на АПИ, за да започне проектиране и изграждане на трета лента за ляво завиване на главен път II – 44 в района на с. Враниловци. „Усилията на всички институции са насочени към адекватно и устойчиво решаване на проблемите и вярвам, че поетите ангажименти, ще бъдат изпълнени!“ – заяви още Ралица Манолова. Представеният план за реализация на дейностите по ремонт на пътищата е мащабен, обхваща изцяло частта от републиканската пътна мрежа на територията на област Габрово и според инж. Деян Георгиев е направена адекватна организация, за да се случат нещата по най-добрия възможен начин.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни