,,Слънце, Земя, Луна‘‘ в ДГ ,,Радост‘

,,Slantsе, Zеmya, Luna‘‘- taka narеkoha proеkta si dеtsata ot  grupa ,,Slantsе‘‘ na  DG ,,Radost‘‘, po koyto rabotyat prеz tazi uchеbna godina.
tkrit-urok-radost-3.jpg
,,Слънце, Земя, Луна‘‘- така нарекоха проекта си децата от група ,,Слънце‘‘ на ДГ ,,Радост‘‘, по който работят през тази учебна година.

Идеята идва от децата, които искат да научат нещо повече за небесното тяло, името на което е и име на групата.

Водени от желанието да задоволят любопитството и потребността на децата от изследователско търсене и стремежа за осъвременяване на образователния процес педагогическият екип, Стела Иванова и Милка Кирилова, разработват проекта като иновативна педагогическа практика ,,Проектно-базирано обучение с интегриране на информационните технологии‘‘, която ДГ ,,Радост‘‘ внедрява тази учебна година с финансовата помощ на Община Габрово.

Първият етап на проекта бе наситен с дейности, в които децата разгледаха Слънцето като герой в литературата за деца, в музиката и изобразителното изкуство. Първите стъпки в технологиите те направиха с изрисуването на емблемата на групата – Слънце, в програмата Paint на интерактивният дисплей. Изработиха електронни книжки с пъстри илюстрации. Поканиха Слънцето и Луната да танцуват с тях на музикален спектакъл, където мотивите за доброто, за скромността, за благодарността, за чистата любов, която надвива злото и завистта бяха водещи в сценария на празника.

На 26.02.2019г. на открит урок, децата презентираха знания за Слънцето, Земята и Луната. Разделени на два отбора те отговаряха на игрите-задачки и впечатлиха журито от родители, както с изчерпателни и точни отговори, така и с умения за работа с интерактивения touch дисплей.

Оценявани бяха и родителите. Те заедно с децата трябваше да изработят макети и костюми. С тайно гласуване, децата определиха победители в три категории: ,,Слънчева система, ,,Ден и нощ‘‘ и ,, Костюм на космонавт‘‘.

Педагогическият екип на ДГ ,,Радост‘‘ е убеден, че проектния метод дава възможност на децата да разгърнат своя потенциал, да задоволят творческото си любопитство, да изпитат положителни емоции, съпътстващи удовлетворяването на потребностите на активната детска натура.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни